Bizarna modna naredba

Jedan outfit bez kojeg Kate Middleton ne smije mrdnuti iz zemlje


Dina Plevnik Hajduk
01.08.2017.10:55
Jedan outfit bez kojeg Kate Middleton ne smije mrdnuti iz zemlje
Profimedia

sažeto

Kraljica je naredila da svi članovi njezine obitelji u koferu uvijek moraju imati spremnu odjeću u zadanoj boji


Dina Plevnik Hajduk
01.08.2017.10:55

Tako je to kad postaneš dio kraljevske obitelji...

Kate Middleton udajom za princa Williama dobila je titulu vojvotkinje, ali i opširan popis pravila koje mora poštovati pa čak i kad je moda u pitanju.

35-godišnja brineta tako više nikad neće nositi minice i push up grudnjake u kombinaciji s duboko rezanim majicama, a njezina garderoba puna je šešira i tokica koje mora nositi u brojnim prigodama.

Zanimljiva je i nova informacija koja nam otkriva što Kate, kao i ostatak kraljevske obitelji, mora ponijeti na baš svako putovanje.

Kako piše The Sun, svaki član ove obitelji obavezan je uvijek u koferu nositi crni outfit, muškarci odijelo, a žene haljinu ili kostim, ovisno o godišnjem dobu.

Kako to, pitate se, kad na fotkama s putovanja nikad ne možemo vidjeti Kate, Williama i Harryja u crnoj odjeći?

Ova modna zapovijed nije vezana uz svečane prigode već predstavlja neku vrstu osiguranja da će svi članovi biti primjereno obučeni ako netko iz obitelji iznenadno umre.

Dođe li do smrti, članovi obitelji u Veliku Britaniju moraju se vratiti odjeveni u prikladnu odjeću za žalovanje, zbog čega u njihovim koferima uvijek mora spremno čekati 'nešto crno'.

Kako je nastalo pomalo morbidno pravilo?

Ovo pravilo navodno je donijela sama kraljica Elizabeta II. 1952. godine. Našla se na putovanju u Keniji kad joj je preminuo otac, a sa sobom nije imala crnu odjeću u kojoj bi se mogla dostojanstveno prikazati svom narodu.

Odbijala je poletjeti i vratiti se kući sve dok joj osoblje nije donijelo prikladnu crnu haljinu, jer nije htjela dopustiti da ju fotografiraju neprikladno odjevenu.

 

moda

kraljevska obitelj

putovanje

Kate Middleton

kraljica Elizabeta II.

odjeća

pakiranje

kofer

Podijeli članak