Bez naglih pokreta

Jedna stvar koju ne smijete napraviti ako se probudite usred noći


Dina Plevnik Hajduk
03.10.2017.21:30
Jedna stvar koju ne smijete napraviti ako se probudite usred noći
Profimedia

sažeto

Potrudite se ne ubrzavati otkucaje srca, govori 'doktor za spavanje'


Dina Plevnik Hajduk
03.10.2017.21:30

Imate li problema sa spavanjem svakako zapamtite ovaj savjet.

Često se događa da bez problema padama u san čim legnemo u krevet, no nakon što se probudimo usred noći, satima zurimo u strop i bezuspješno pokušavamo 'prebrojiti ovčice'.

Nesanica je mučan problem za sve koje mori jer često indicira na stres, zdravstvene probleme i nezadovoljstvo vlastitim životom, što je teško samo tako izliječiti.

Takozvani 'doktor za spavanje' Dr. Michael Breus, u svojoj knjizi "The Power of When" objasnio je kako postoji jedna stvar koju nikako ne smijemo napraviti kad se probudimo usred noći, osim ako baš moramo.

Breus predlaže da se nikako ne uspravljamo u krevetu i ne ustajemo kako bi otišli na WC ako nam baš nije sila jer će to ubrzati otkucaje srca i razbuditi metabolizam pa nećemo moći ponovno utonuti u san.

Listanje po mobitelu još je jedan potez od kojeg bi se trebali suzdržati jer će nas takva aktivnost mentalno razbuditi, a svjetlo s ekrana natjerati da priviknemo oči na budno stanje.

Jednostavno se pokušajte opustiti, detektirati je li vam toplo ili hladno i razmišljati o lijepim stvarima i dubokom snu.

 

spavanje

san

nesanica

Podijeli članak