Mirjana Mikulec savjetuje

Kako od apartmana na moru napraviti mali raj na zemlji


Dina Plevnik Hajduk
13.08.2017.10:00
Kako od apartmana na moru napraviti mali raj na zemlji
Press Foto

sažeto

Slavna dizajnerica interjera ima nekoliko savjeta za one koji razmišljaju o preuređenju apartmana


Dina Plevnik Hajduk
13.08.2017.10:00

Mirjana Mikulec u Hrvatskoj je poznata kao kraljica interijera, s nepresušnim vrelom savjeta o uređenju kuća, stanova, balkona, soba...

Kako upravo traje vrijeme godišnjih odmora, mnogi razmišljaju kako bi svoje apartmane mogli ureda iduću godinu i podariti im moderan, elegantan izgled.

Tu Mirjana priskače u pomoć!

Odredite ciljeve

Postavite si ova pitanja prije nego krenete u realizaciju:  radite li to samo za svoje potrebe? Koliko ljudi realno možete primiti konkretan prostor i kako stvoriti mjesta za više? Koji je vaš cjenovni rang?

Press Foto

Budite praktični

Kod uređenja prostora važno je spojiti stil i praktičnost. Apartmani trebaju imati određeni komfor, a moraju sadržavati sve potrebno za boravak. Ako je prostor malen, što u većini slučajeva jest, treba odabrati namještaj koji je višenamjenski; poput kreveta i stolova na rasklapanje kako bi se uštedjelo na prostoru. Funkcionalnost treba biti na prvom mjestu.

Press Foto

Postanite kreativni

Ako već imate neke komade namještaja udahnite im novi život, prebojite ih, promijenite obloge. Budite kreativni! Iskoristite te komade kombinirajući ih s novim elementima u prostoru.

Press Foto

Ako treba, budite nemilosrdni

U vikendicama volimo gomilati sve što nam nije potrebno u našem domu. Nemojte to raditi, izbacite sve što je višak, ne žalite ili jednostavno napravite promjenu s detaljima; jastuci u drugim bojama i uzorcima, zanimljiva lampa i novi tepih udahnut će novi izgled prostoru.

Press Foto

Neka vas mjesto u kojem imate apartman inspirira

Što se tiče odabira stila, inspirirajte se  podnebljem, priča o Mediteranu uvijek je zanimljiva. Možete složiti jednostavan, monokromatski prostor, a ako ga već imate i želite promjenu svakako ga možete samo malo razigrati nekim novitetima. Trenutno  vlada trend miješanja klasike i modernog, uživajte u kombiniraju.

Press Foto

Nemojte štedjeti na kvaliteti

Jako je bitno odabirati namještaj koji će biti kvalitetan i dugotrajan; namještaj po mjeri često je najbolji izbor, ali vodite računa o funkcionalnosti. Neka prostor bude prozračan, jednostavan i primamljiv za odmor.

Press Foto

savjeti

uređenje

Mirjana Mikulec

interjer

doma

apartman na moru

Podijeli članak