Moj prvi... parfem

Kako se poznate Hrvatice prisjećaju svoj prve mirisne ljubavi


Dina Plevnik Hajduk
13.09.2017.14:15
Kako se poznate Hrvatice prisjećaju svoj prve mirisne ljubavi
John Pavlish

sažeto

Ana Miščević posudila je ideju za prvi parfem od sestre, a Aleksandra Dojčinović i danas se s osmijehom na licu prisjeća svoje Escade


Dina Plevnik Hajduk
13.09.2017.14:15

Možete li se sjetiti prvog mirisa zbog kojeg ste se u mlađim danima osjetili kao potpuno nova, glamurozna osoba?

Je li to bio "Light Blue", miris "Baby Rose Jeans", jedna od onih "Escada Sport" koje su dolazile u tri boje ili ste nemilice trošili dezić na kojem je blještavim slovima pisalo Spice Girls?

Popričali smo s nekoliko hrvatskih celebrity dama i zamolili ih da s nama podijele priču o svom prvom parfemu.

 Ana Miščević

Privatna fotografija

"Miris mog prvog parfema budi neke lijepe uspomene i sjećanja. Bilo je to vrijeme prvih izlazaka, a krenula sam dosta rano s obzirom na dvije godine stariju sestru Mašu koja me uvijek 'vukla' za sobom! Ona je bila moj idol, starija sestra, najljepša, najpametnija..i naravno, njezin parfem - bio je i moj odabir. Tako da,prvi parfem nisam kupila nego 'krala' od sestre! Sjećam se i danas šarene kutije u kojoj je stajao parfem..bio je to Versaceov Versus, Red Jeans...bio je pravi 'glavoboljček', izuzetno slatkastog štiha...no mislila sam da ako ga koristi sestra, mora biti najbolji na svijetu"

Press Foto

Aleksandra Dojčinović

John Pavlish

"Moj prvi parfem bio je Escadin, međutim ne sjećam mu se imena, ali znam da sam ga sama kupila, i to novcem koji sam već tada uspjela zaraditi dizajniranjem i izradom odjeće. Bila sam u to vrijeme srednjoškolka i prisjećanje na taj događaj i danas me ispunjava ponosom, a na lice mi uvijek izmami osmijeh, pogotovo kada se sjetim kako sam prijateljicama iz razreda tom prilikom, besprijekorno namirisana svojom Escadom, govorila kako prava dama uvijek mora imati fini parfem"

Press Foto

Ines Preindl

Privatna fotografija

"Prvi parfem koji pamtim kao svoj, znači koji me općenito i danas asocira na mnoge lijepe periode života je Angel. To je jak miris, ne pristaje svakom, ali ja i on se dobro slažemo već dvadesetak godina. Prije sam posuđivala mamine parfeme, ili bih dobila parfem koji mi zapravo nije naj, ali je bio na polici. Angel je prvi miris koji mi je nešto značio, svidio mi se i vizualno, padam na lijepa pakiranja. I dan danas ovaj parfem je uvijek u mojem neseseru. On je baza, a ostali su u prolazu"

Press Foto

Ivana Delač Đolo

Press Foto

"Kad se sjetim razdoblja srednje škole prije dvadesetak godina i beauty trendova, koji su bili popularni devedesetih, sjetim se i omiljenog parfema koji sam kao tinejdžerica obožavala. Što zbog originalne ambalaže, koja je bila apsolutni hit tada, što zbog intenzivnog mirisa parfema koji bi se na tijelu osjetio cijeli dan voljela sam parfem Jean Paul Gaultier classique. I danas je parfem na tržištu sa nekoliko verzija mirisa i različitih dizajna bočica. S obzirom da je taj parfem obilježio moje srednjoškolske dane i prve godine fakulteta rado bih ga nosila i danas iako sam u posljednje vrijeme vjerna parfemima Dior. Koristim već nekoliko godina J'adore i Miss Dior, a njih upotpunjujem i kremama za tijelo istog mirisa"

Press Foto

Aleksandra Milinković

Instagram

"Moj prvi parfem bio je United Colors of Benetton, zvao se "Futuristic girl". Sve cure u 4.c su ga imale! To su bile rane 2000-te kad mi je moja BFF iz klupe poklonila tu magičnu toaletnu vodu za rođendan. Sjećam se te staklene bočice s veeeliki narančastim čepom od spužve kad malo bolje razmislim fenomenalan dizajn! :) Još dan danas u nosu osjećam taj miris citrusa, osnovne škole i svoje sobe koja je bila prepuna postera Britney Spears"

Press Foto

parfem

miris

Aleksandra Dojčinović

moj prvi

Ana Miščević

Ines Preindl

Ivana delač Đolo

Aleksandra Milinković

toaletna voda

Podijeli članak