Modni intervju s dizajnericom

Kristina Burja: Talijani su lišeni egomanije, divno je raditi s njima!


Dina Plevnik Hajduk
22.11.2017.16:15
Kristina Burja: Talijani su lišeni egomanije, divno je raditi s njima!
Instagram

sažeto

"U 2018. godini nastavljamo razvoj branda na europskom i američkom tržištu, ali ne zanemarujemo regiju", otkrila nam je Kristina


Dina Plevnik Hajduk
22.11.2017.16:15

Hrvatska modna dizajnerica Kristina Burja nedavno se vratila iz Italije, gdje je održala modnu reviju u sklopu organizacije Green Fashion week.

Kristina je u Rimu ostvarila dugo sanjani san te prikazala najnovije modele iz nove kolekcije brenda Krie, a slobodno vrijeme provela je uživajući u ljepotama tog čarobnog grada, u društvu prijateljice i PR-a Ines Preindl.

Popričali smo s kreativnom Kristinom i doznali kako izgleda jedan radni dan modne dizajnerice te kakvi su njezini planovi za 2018. godinu.

Nedavno ste održali reviju u Rimu, kakav je bio osjećaj predstaviti svoju kolekciju u tom predivnom gradu?

Rim sam prvi put posjetila s 14 godina i oduševio me zauvijek. Iako sam već onda jasno znala što će mi biti životni poziv, nisam mogla ni sanjati da ću ovdje održati svoju modnu reviju.
Ovo mi je druga modna revija u Rimu, ali definitivno nezaboravna s obzirom na činjenicu da su za tu prigodu, s posebnim dopuštenjem otvorili Augustov forum, kako bi se revija mogla održati na tom predivnom mjestu.

Recite nam više o Green Fashion Weeku i vašoj suradnji s tom organizacijom

GFW je neprofitni međunarodni događaj podržan od strane GD Major i FSA, a pod pokroviteljstvom talijanskog Ministarstva za zaštitu okoliša, kopna i mora u suradnji s Okvirnom konvencijom Ujedinjenih naroda o promjeni klime. GFW je referentna točka i povlašteni sugovornik za sve nacionalne i međunarodne inicijative kako bi unaprijedio i promovirao modele održivog razvoja u modnoj industriji.
Protagonisti GFW-a su modni dizajneri i međunarodne tvrtke koje doprinose promicanju koncepta održivosti kroz svoje kolekcije i njihove proizvode. Imala sam čast da su upravo moj brand Krie Design, zbog autentičnog modnog izričaja izabrali da bude dio ovog hvale vrijednog projekta.

 

A post shared by fb KRIE (@kriedesign) on Nov 9, 2017 at 1:10pm PST

Kakvi su Talijani kad je organizacija u pitanju u usporedbi s Hrvatima?

Događaj je izuzetno dobro organiziran i na visokom produkcijskom nivou. U 6 dana boravka nismo osjetili ni jednu slabu točku te su termini i rasporedi poštivani u minutu što je vrlo bitno s obzirom da se radi o internacionalnim sudionicima kojima Italija nije domovina.

Događaji u Hrvatskoj su također izvanredno organizirani i godinama su na zavidnom produkcijskom i kreativnom nivou, ali naši organizatori rade samo s domaćim dizajnerima te osim produkcije ne brinu o smještaju, transferu i drugim tehničkim pojedinostima koje nose sa sobom internacionalni događaji.

Moje iskustvo s ekipom iz Italije, koji su vrhunski profesionalci iz svijeta mode, je da su to ljudi lišeni egomanije i svi se s jednakim poštovanjem odnose prema svim dizajnerima. Tako da se ne može dogoditi da vas netko ne pozdravi ili da vas ne pita je li sve uredu i što trebate?!

 

A post shared by fb KRIE (@kriedesign) on Nov 20, 2017 at 11:35am PST

Kolekcija koju je vidjela talijanska publika šik je i elegantna, recite nam nešto više o njoj

Kolekcija se sastoji od komada koji nose prepoznatljive Krie, statement detalje, ali su istovremeno vrlo nosivi te se mogu kombinirati u raznim stylinzima. Inspirirao me duh pariškog šika 80-tih godina...takvu odjeću je u to doba nosila moja mama, koja je uvijek imala odličan stil i njezini vintage komadi obilježili su moje djetinjstvo te me inspirirali za ovu kolekciju. Modni insajderi mi često znaju reći da su moje kolekcije istovremeno couture i ready to wear što je zapravo simbioza koja je nastala zahvaljujući jakim komadima poput blazera, kaputa i u ovoj kolekciji remena ...to su detalji koji čine razliku i prepoznatljivi su Krie potpis...

 

A post shared by fb KRIE (@kriedesign) on Nov 16, 2017 at 2:08am PST

Stižu dani božićnih partyja i novogodišnjih zabava. Kakve kombinacije Krie predlaže za to razdoblje?

Odličan izbor su stylinzi upotpunjeni upečatljivim detaljima koje ovo doba godine dozvoljava , a ujedno istu bazičnu odjeću koju možemo nositi veći dio godine.

Koja je vaša omiljena kombinacija za party?

Volim asimetrične krojeve i zanimljive cipele. Ovisno o mjestu održavanja partyja to može biti odijelo ili kombinezon, kratka ili duga haljina...

 

A post shared by fb KRIE (@kriedesign) on Nov 7, 2017 at 9:35am PST

Pripremate li već modele za proljeće? Možete li nam otkriti neki zanimljiv detalj?

Proljetna kolekcija će biti u potpunosti romantična...haljine koje šuškaju u hodu su light motiv...

Od svih gradova u kojima ste održali revije, koji vam je bio najdraži?

Svaki grad nosi svoju autentičnu čaroliju, orijentalni Abu Dhabi, pa Milano kao prijestolnica mode, Los Angeles i Las Vegas koji imaju svoj tipični američki duh, Sanremo sa šarmom Mediterana... Rim... uistinu je teško odabrati, ali s obzirom da obožavam povijesne građevine, lokacija posljednje revije mi je uistinu ispunjenje sna.

 

A post shared by fb KRIE (@kriedesign) on Nov 12, 2017 at 2:01pm PST

Kakvi su vaši planovi za 2018. godinu?

U 2018. godini nastavljamo razvoj branda na europskom i američkom tržištu, ali ne zanemarujemo regiju. Prekrasna Ljubljana, Sarajevo i uskoro Beograd su nove adrese gdje možete pronaći Krie.

Kako izgleda jedan tipičan dan modne dizajnerice?

To je posao koji nema radno vrijeme već je to zanimanje koje se živi. Teško je odijeliti vrijeme rezervirano samo za rad jer je kreativnost živa tvar, koja se uistinu ne može ograničiti u vremenske okvire. Zato, vrlo često dolazi do laganog umjetničkog kaosa koji je teško pratiti mojim suradnicima, ali dobar tim je osnova svakog uspjeha. Jako sam ponosna na to kako se razumijemo i funkcioniramo.

moda

dizajnerica

Kristina Burja

Krie

modni intervju

Podijeli članak