PREMINUO U SNU

Legendarni modni dizajner Hubert de Givenchy umro je u dobi od 91 godine


Iris Hazler
12.03.2018.14:35
Legendarni modni dizajner Hubert de Givenchy umro je u dobi od 91 godine
Getty Images

sažeto

Najpoznatiji je bio po kreacijama koje je radio za ikone poput Audrey Hepburn, Jackie Kennedy i Grace Kelly


Iris Hazler
12.03.2018.14:35

Hubert de Givenchy preminuo je u dobi od 91 godine. Vijest je objavio njegov partner Philippe Venet. Legendarni francuski dizajner postao je sinonim za eleganciju i ženstvenost šezdesetih godina prošlog stoljeća.

 Profimedia

Jedan od njegovih najpoznatijih radova je i kultna mala haljina za Audrey Hepburn iz filma ''Doručak kod Tiffanyja'',  a oblačio je i stilske ikone Grace Kelly te Jackie Kennedy. Givenchyjeva haljina koju je nosila Hepburn je 2006. godine na aukciji prodana za vrtoglavih 467 200 britanskih funti.

 Profimedia

Givenchy je postavio svojevrstan predložak za žensku šik modu u pedesetim i šezdesetim godinama, a njegov decentan stil ostat će zauvijek u kultnom statusu. Nakon osnivanja brenda 1952. godine, pokojni Givenchy je prodao modnu kuću LVMH-u 1988. godine, ali je i dalje ostao prisutan kao voditelj kreativnog dizajna sve do svojeg odlaska u mirovinu 1995. godine.

 Profimedia

Od tada su na čelo Givenchyja prošli brojni modni genijalci, poput Johna Galliana, Alexandera McQueena i Riccarda Tiscija, koji je nedavno prešao u Burberry.

Francusku modnu kuću sada vodi Clare Waight Keller, koja je prva ženska kreativna direktorica u povijesti Givenchyja.

moda

Audrey Hepburn

Givenchy

Grace Kelly

Jackie Kennedy

Hubert de Givenchy

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter