'ZASLUŽILI SU UBOJSTVO'

Ludi triler o fatalnim ženama koje zaluđuju muškarce


Iris Hazler
11.10.2017.12:30
Ludi triler o fatalnim ženama koje zaluđuju muškarce
iStock

sažeto

Moderne sirene su svuda oko nas, muškarci oprez!


Iris Hazler
11.10.2017.12:30

Teško da knjiga može početi brže i napetije od ove. Već na prvoj stranici svojeg romana ''Zaslužili su ubojstvo'' autor Peter Swanson uključuje nas u vrlo intrigantnu priču.

Ted i Lily upoznaju se na aerodromu, čekajući zakašnjeli let. On je internetski investitor prepun novca, ona arhivistkinja s tajnovitom prošlošću na jednom sveučilištu. No, Ted nije uobičajeni stereotip lovaša. On je vrlo susretljiv, pomalo povučen, ali ne skriva da ga nešto muči.

Lily je misteriozna ljepotica koja, u samo nekoliko rečenica razgovora, uspijeva od potpunog neznanca saznati da je nesretan zbog nevjere svoje supruge. Pomislit ćete da je ovo idealna situacija za razvoj brze afere, ali prevarit ćete se. Možda.

Lily, kao naša prva femme fatale u knjizi (da, ima ih još!) upita Teda što će učiniti u vezi nevjere. On u šali odgovara da bi najradije ubio suprugu. Ono što je bila nevina šala, u trenutku se pretvara u opasan plan iz kojeg netko sigurno neće izaći čitav. Miranda, supruga koja je Tedu slomila srce, nalazi se u novoj vikendici koju zajedno grade te ondje ljubuje s Bradom, izvođačem radova.

Press Foto 

Iako se muškarci pojavljuju kao važni likovi, posebno je istaknut lik Teda, čitatelju postaje jasno da se cijela radnja vrti oko te dvije žene. Obojica postaju zaluđeni njihovom privlačnošću te nespremni ulaze u mrežu zavjere crnih udovica. Pitat ćete se što čine zbog ljubavi, što zbog osvete, a što zbog pohlepe. Da, u knjizi stvarno ima svega, a koktel je vrlo opojan.

Knjiga je u cijelosti pisana u prvom licu, a autor ispreplitanjem priča likova vješto radnju balansira na klackalici prošlost-sadašnjost. Ulazimo u glave Teda i tih dviju žena, saznajemo njihove životne priče, nailazimo na prekretnice koje su ih dovele do sadašnjeg trenutka, a to je sve, iako vrlo mračno zbog leševa kojima su popločene ceste njihovih života, i dalje vrlo zabavno štivo.

Uz ovu knjigu proživjet ćete jedno iskustvo koje nećete lako zaboraviti. Na trenutke smiješna, pa tragična, pa uvrnuta, pa romantična, pa nevjerojatna – ovo je maksimalna zabava na minimalnom broju stranica. (Znanje, 99,00 kn)

knjiga

triler

Peter Swanson

Zaslužili su ubojstvo

Podijeli članak