'Sve mi je dao'

Raskopčala haljinu, ispijala vino, a onda se vratila kući - bez grudnjaka! 'Gubim dostojanstvo, nevinost, moć rasuđivanja...'


Mada Peršić
22.07.2019.11:00
Raskopčala haljinu, ispijala vino, a onda se vratila kući - bez grudnjaka! 'Gubim dostojanstvo, nevinost, moć rasuđivanja...'
Foto: Privatni album

sažeto

Naša kolumnistica Mada Peršić u novim avanturama! Ovog puta otkriva nam kako je na popularnom zagrebačkom okupljalištu proteklog ljeta izgubila grudnjak


Mada Peršić
22.07.2019.11:00

Znalo mi se dogoditi da gubim stvari, gubim vjeru, gubim vrijeme, dostojanstvo, nevinost, glas, kile, naočale, novce, ugled, viewove na YouTube-u. Događalo mi se i da gubim u beli, da gubim moć, snagu rasuđivanja, popularnost, uloge, poziciju, svijest. Nekima se dogodi da izgube godinu, mjesto u tramvaju, volju, na kladionici, mjesto za parking, vozačku, povjerenje birača, sebe, mobitele...

Ali, mislim da se ljudima baš ne događa da izgube grudnjak. A upravo se to, eto, meni dogodilo prije par dana. Nije u pitanju bio rock koncert. Nije u pitanju bio ni pop ni folk koncert. Nisam bacala grudnjak na binu nekom zgodnom frontmenu, gitaristu, klavijaturistu, bubnjaru, ili basistu. Nije u pitanju bio ni one night stand. Bilo je sve vrlo aseksualno, prijateljski i nevino, a i kulturno, jer dogodilo se to na top kulturnom zagrebačkom ovoljetnom hotspotu - Moru Knjiga na Zrinjevcu.

Skinula grudnjak zbog senzualne estetike, a onda...

Našla sam se tamo s prijateljicom najboljom, uzele smo bocu vina, nismo uzele knjige, sve je bilo idilično, osim što je mene jako stiskala haljina, sjedeći na onom ligištulu pod onim meduzama. Praktična prijateljica rekla je da mi je najbolje da raskopčam haljinu i da uživam. To sam i učinila, a s obzirom na to da se haljina raskopčava na leđima, može se malo zavrnuti oko cifa i fingirati da je tako, otvorenih leđa, zamišljena. Samo onda treba skinuti grudnjak da bi se ipak neki nivo senzualne estetike postigao. Učinim ja to. Stavim plišani bralette grudnjak ispod jastuka na ligištulu. Prijateljica i ja se ispričamo, istračamo, pohvalimo jedna drugu, slikamo pod meduzama, pričamo s frajerima koji se izmjenjuju na tom jednom slobodnom ligištulu, i na koncu, malo nakon ponoći, odemo doma. Dođem ja doma, a kad ono - nema onog, ženama poznatog osjećaja oslobođenja kad dođeš doma i skineš grudnjak, jer grudnjaka - nema.

Strava i užas! Najdražeg mog plišanog bralettea tržišne vrijednosti 70-ak kuna - nema. Jako sam ga voljela. Bio je sa mnom u mnogim trenucima najvažnijim. I kad je trebalo izgledati seksi, i čedno i profinjeno. Nekad je bio potpuno skriven, a nekad se jasno vidio ispod transparentnih košuljica, i nikad, baš nikad, nije bio vulgaran. Sve mi je dao, a sad ga nema. Sve mi je dao, a ja sam ga zaboravila. Bio mi je i potpora i ukras. S njim je sve bilo lako, odijevanje i skidanje pogotovo.

Suvremena Pepeljuga

Zovem produkcijski tim 'Mora Knjiga' na Zrinjevcu, to su mi frendovi, mogu ih zvati i nakon ponoći. Kažu, nema grudnjaka. Kažu, možda ga je netko već uzeo. Ne znam je li mi gora ideja da mog Pliška netko gazi po travi, ili da netko na njega svršava, ili da moj Pliško grli nečije tuđe grudi. Radnja ove životne humoreske mi malo liči na neku suludu modernu Pepeljugu. Pepeljuga je izgubila cipelicu, a ja grudnjak i obje smo s poprišta otišle oko ponoći. Ne bih se bunila da završim kao Pepeljuga - udana za zgodnog imućnog princa. Samo, bilo bi bolje da sam izgubila cipelicu, u mom slučaju lađu, jer bi me princ lakše pronašao. Naime, sigurna sam da u cijelom zagrebačkom kraljevstvu nema djevojke, ni žene koja ima nogu veliku kao ja - pravi puni 42. A grudnjak nosim najuobičajeniji 75B broj. Ne može moj zgodni imućni princ naći moje grudi u moru grudi broj 75B.

Pijem kavu jutro nakon nemilog događaja, scrollam 100postom, YouTubeom, Instagramom, Facebookom i uočim na Facebooku sliku mog grudnjaka! Slika je u sklopu objave jednog mog kolege kolumnista koji piše za jedne druge novine! Kaže, našao ga je na 'Moru Knjiga' na Zrinjevcu i pita čiji je. Ja šutim, razočarana jer sam se već nabrijala na ideju imućnog, zgodnog princa, a kad ono, moj grudnjak našao moj kolega, koji javno piše o tome da umjesto da pije fensi gin - tonic s ružinim laticama u pretencioznim gin - tonic barovima, on pije Ribara na klupici u parku.

 
 
 
View this post on Instagram

🌊🏝📚 NA PLAŽI KNJIGA SAM USPJELA IZGUBIT GRUDNJAK 🙈 eto 🤣 nije bilo prostih radnji, samo sam ga skinula jer me nerviro pa zaboravila 🤣 nagrada poštenom nalazniku i 🥂➡️ KLIKni mi u LINK na BIO ⬅️ 🥂da pročitaš najnoviju rimovanu kolumnu moju na @100postohr ❤ @daniel.delale ❤ 📸 @elizabetabrodic ❤ .. .. .. .. #moreknjiganazrinjevcu #moreknjiga #girl #stylepost #style #styleblogger #lifestylephotography #lifestyle #wine #winewithme #wineistheanswer #winebar #outdoor #summer #summerish #summerinthecity #zagreb #zagrebcroatia #croatiafulloflove #grass #trava #travazelena #severina #socksnslides #slides #red #pink #sunglasses #sunglassesfashion #instacool

A post shared by Mada Peršić (@malamadafakat) on Jul 15, 2019 at 2:56am PDT

'Mada, zar nisi ti izgubila grudnjak?'

Ja sam pak na Instagramu objavila da sam izgubila grudnjak, ali falabogu, on nema Instagram, pa možda se izvučem od tog susreta. Pliško grudnjak će nažalost biti žrtvovan radi višeg cilja koji glasi: samo da opet ne završim s nekim čudakom - osobenjakom nesituiranim. Prijateljica me taga pod njegovu objavu. Pita: "Mada, zar nisi ti izgubila grudnjak?" Ja šutim. Klonim se 'Mora Knjiga' da se slučajno ne sretnemo, u strahu sam za svjetlost svoje budućnosti. 'More Knjiga' se zatvori, meduze se spakiraju. Falabogu, mislim, to poglavlje je zatvoreno. Otkad se zatvorilo 'More Knjiga' - top destinacija postala su Dvorišta Gornjeg Grada.

Sad svi tamo idemo. Jedne večeri, pred zatvaranje, u jednom Dvorištu Gornjeg Grada pojavi se On - Kolega Kolumnist, mašući mojim rozim plišanim grudnjakom i vičući: "Mada! Mada! Mala Mada!" Zagrcnem se preskupim gin tonicom. Kažem: Hej.' Kažem: 'Hvala.' Zagrlim ga kurtoazno. Natrpam grudnjak mađioničarski u torbicu. Šank se zatvori. Prijatelji odu. Kaže kolega Kolumnist: Ne brini, imam ja u ruksaku Ribara. Imam čak i plastične čaše da možemo nazdraviti.

Nazdravimo mi bijelim plastičnim čašama napunjenim Ribarom. I počnemo priču o Kantu, Knausgaardu, YouTuberima, Kunderi, Kukavici, Karakašu, Saneli Kovačević Nelly, Torreu... O moru knjiga... I nekako mi bude drago da me ipak našao taj moj Kolega Kolumnist... I nije ni taj Ribar tako stravičan nakon treće čaše... Vraća u tinejdžerstvo kao Prousta madeleine. I nije u šoldima sve. 'I je l' nam lipo? - Reci: 'Je!', imamo na svitu sve.

Mada Peršić

kolumna made peršić

Kolumna MaDa

newsletter

Prijavite se na Newsletter