FREYWILLE

Modna priča nadahnuta stilom Katarine Velike


Iris Hazler
16.04.2018.10:00
Modna priča nadahnuta stilom Katarine Velike
Maja Bota

sažeto

Kroz malu modnu priču, Freywille vas poziva na razgled najimpresivnije izložbe u regiji ''Katarina Velika, carica svih Rusa – Iz državnog muzeja Ermitaž'', koja je otvorena u Galeriji Klovićevi dvori


Iris Hazler
16.04.2018.10:00

Desetljećima Freywille posvećuje svoje divne kolekcije nakita velikanima slikarstva, europskoj kulturnoj baštini  i najljepšim emocijama. Pri traženju inspiracije za nove osebujne i koloristične motive koji će se ručno oslikavati na finom emajlu, umjetnički Freywille tim radi detaljna istraživanja, a to  podrazumijeva posjete izložbama, proučavanje umjetničkih djela i života njihovih autora, europske kulturne baštine, kao i obilježja različitih kulturnih te povijesnih epoha.

 Maja Bota

Maja Bota

Maja Bota

U suradnji s Galerijom Klovićevi dvori stvorena je zanimljiva modna priča inspirirana europskom modom iz doba rokokoa te Katarinom Velikom, jednom od najmoćnijih žena u povijesti. Elegancija i profinjenost dama na ruskom dvoru preslikana je kroz  jednostavne duge haljine koje su uz nekoliko važnih detalja pretvorene u najraskošnije večernje toalete : impresivan Freywille nakit i upečatljivom stolom ili svilenom maramom.

 Maja Bota

Maja Bota

Maja Bota

U Galeriji Klovićevi dvori može se vidjeti više od tisuću iznimno vrijednih eksponata, a osim veličanstvenih carskih portreta te djela slikarstva europskih škola, izloženi su i odjevni predmeti te dragocjenosti carice Katarine II. Izložba je otvorena do 29.srpnja 2018. godine.

Maja Bota

Maja Bota

Maja Bota

moda

nakit

narukvice

prsten

ogrlice

Freywille

Galerija Klovićevi dvori

Katarina Velika

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter