PRIJATELJI ŽIVOTINJA

Nakon brojnih napada, modna kuća Gucci odbacuje korištenje pravog krzna


Iris Hazler
13.10.2017.13:15
Nakon brojnih napada, modna kuća Gucci odbacuje korištenje pravog krzna
Press Foto

sažeto

Svjetska modna kuća Gucci objavila je da više neće koristiti životinjsko krzno, počevši od svoje kolekcije za proljeće i ljeto 2018. godine


Iris Hazler
13.10.2017.13:15

Nakon posljednje kolekcije u kojoj su se našli brojni krzneni komadi, a da ne spominjemo jedne od najpopularnijih šlapica i loaferica prošle sezone, Gucci je odlučio krenuti u drugom smjeru.

 

Objavu dijeli Cecilia Cao (@ceciliacxy)Lis 12, 2017 u 6:19 PDT

Naime, od iduće kolekcije, najavili su kako više neće koristiti pravo životinjsko krzno te će učiniti sve što mogu za bolju budućnost ekologije i životinja.

Ovo je stavka koja znači kako Gucci više neće koristiti krzno koje uključuje kune, kojote, kunopse, lisice, kuniće i astrahan (perzijsko krzno janjadi ubijene kao fetusi ili tek nekoliko dana nakon rođenja), kao i sve ostale vrste životinja uzgajanih ili ulovljenih posebno radi njihova krzna.

Getty Images

Tvrtka se ovom objavom priključila brojnim ostalim vodećim modnim brendovima i trgovinama koje ne koriste krzno poput Armanija, Hugo Bossa, Net-a-Portera, Stelle McCartney i brojnih drugih, a Gucci će se ujedno priključiti i međunarodnom programu Trgovine bez krzna (Fur Free Retailer).

moda

Gucci

krzno

bunda

životinjsko krzno

Podijeli članak