ZNANSTVENICI ZNAJU PRIORITETE

Nema više suza, stiže luk koji vas neće rasplakati!


Iris Hazler
15.04.2018.13:05
Nema više suza, stiže luk koji vas neće rasplakati!
iStock

sažeto

Više nećemo moći okrivljavati rezanje luka za naše plačljive seanse


Iris Hazler
15.04.2018.13:05

Rezanje luka, te nenormalno ukusne namirnice, nerijetko nas dovodi do suza. I dok naričemo iznad daske za rezanje, znanstvenici su se bacili u akciju kako bi spriječili razmazivanje maskare dok pripremamo ručak.

Naime, znanstvenici Bayera su nakon trideset godina križanja raznih sorti razvili luk Sunion, luk koji ne tjera suze na oči! Naglašavaju kako se ne radi o genetski modificiranom proizvodu, a raste samo u SAD-u te postaje svaki dan sve slađi.

Zbog toga što Sunion nije tako 'intenzivan' moguće ga je jesti svježeg, ali tvrtka ipak ne navodi izostaje li potpuno, nakon konzumiranja, zadah iz usta na luk, pa za sada treba držati u pripremi koju vrećicu mentol bombona.

Ta najnovija namirnica možda će umiroviti niz inovativnih proizvoda za koje se tvrdi da mogu osigurati bezbrižnu pripremu luka bez suza, od specijalnih naočala do posebnih rezača.

hrana

gastro

gastronomija

plakanje

luk

rezanje luka

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter