UKLJUČUJU I MAJONEZU

Neočekivani trikovi kako da vam kućne biljke budu najljepše do sada


Iris Hazler
16.03.2018.18:00
Neočekivani trikovi kako da vam kućne biljke budu najljepše do sada
iStock

sažeto

Kućne biljke savršen su i zdrav ukras interijera, a kako bi vam uspijevale što bolje donosimo nekoliko nesvakidašnjih trikova


Iris Hazler
16.03.2018.18:00

Jeste li znali da majoneza i čaj mogu učiniti vaše kućne biljke zdravijima i ljepšima? Prilikom odlučivanja gdje smjestiti biljku, imajte na umu kako prozori okrenuti prema jugu primaju mnogo više svjetla nego oni prema sjeveru. Biljke jarkih boja lišća iziskuju više svjetla od drugih, a ako svaki dan na pola okrenete lonac s biljkom, poboljšat ćete njezin ravnomjerni rast.

iStock

Ako se biljke u vašem stanu isušuju brzo nakon zalijevanja, premjestite je u novu teglu i prije stavljanja zemlje i gnojiva, na dno stavite vlažnu spužvu. Ona će služiti poput rezerve vode i spriječiti isušivanje, ali i pretakanje.

iStock

Kako bi vaše biljke bile što bujnije i ljepše, priuštite im ponekada čajanku. Da, čaj ili mokri listići čajeva odlično hrane biljke i zemlju i pružaju im vitaminsku injekciju.

iStock

Jednako tako, nemojte bacati ostatke sode bikarbone te jaja. Minerali iz sode bikarbone pomažu rastu zelenih biljaka, a za najbolji učinak koristite se ovim trikom jednom tjedno. Što se jaja tiče, nakon što ih skuhate, vodom u kojoj ste ih kuhali zalijte svoje lončanice jer ta voda sadržava hranjive tvari.

iStock

Ako vam stan krase velike biljke koje su dosta teške za micanje, ispod tegli stavite podlogu za miša. Tako ćete izbjeći grebanje i uništavanje poda i lakše ćete pomicati biljke za vrijeme čišćenja.

iStock

Za savršen sjaj lišća pomiješajte toplu vodu i mlijeko, umočite u to komad tkanine i pređite preko svakog lista. Osim ove kombinacije, sjaj lišća možete dobiti i pomoću majoneze koja se utrlja papirnatim ručnikom. Savršen sjaj garantiran nekoliko tjedana, a moguće čak i mjeseci.

interijeri

biljke

kućne biljke

zelenilo

trikovi za biljke

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter