OD ZDRAVLJA DO IZGLEDA

Nije da trebamo naglašavati, ali evo zašto je seks toliko fantastičan


Iris Hazler
22.02.2018.19:00
Nije da trebamo naglašavati, ali evo zašto je seks toliko fantastičan
iStock

sažeto

Toliko je dobrih razloga za seks, a mi vam donosimo samo nekoliko njih


Iris Hazler
22.02.2018.19:00

Prvenstveno, nepotrebno je uopće reći koliko je seks zdrav za organizam i zdravlje, posebice jer pruža tako dobar osjećaj i nikome ne škodi. Seksualna terapeutkinja Laurie Watson tvrdi da je idealna količina seksa od dva puta tjedno do pet puta u mjesecu.

Očito, ako ste savršeno zadovoljni s količinom seksa manjom od prosjeka, nema razloga popraviti ono što nije slomljeno. No, ako želite više seksa u životu, ovo su neki od najuvjerljivijih razloga za to.

Zdrav je

Učestali seks pridonosi zdravlju, posebice kod smanjivanja menstrualnih bolova, umanjivanju stresa te smanjivanju visokog krvnog tlaka.

Poboljšava vezu

''Sjaj nakon seksa'' traje otprilike 48 sati, barem tako tvrdi istraživanje objavljeno u magazinu ''Psychological Science''. U tom periodu, parovi se osjećaju zadovoljnije, a što više vremena provode zajedno u tom stanju, to su prisniji sa svojim partnerima.

Dobar je za karijeru

Istraživanje sa Sveučilišta u Oregonu pokazuje kako su ljudi sretniji i posvećeniji poslu nakon dobrog seksa. Tako da, bacite se u akciju jer ćete tako biti sretni vi, vaši kolege i vaš šef.

Pomaže vam da izgledate fantastično

Orgazmi i seksualno zadovoljstvo dovode do čiste kože, jače kose i brojnih benefita po pitanju ljepote. Seks također pomaže u kvaliteti sna koja je iznimno bitna za zdravlja.

Praksa čini majstora

Što više seksa – to bolja definicija onoga što vam odgovara. Istraživanje, eksperimentiranje i uživanje idu ruku pod ruku u potpunom prepuštanju i vrhuncu.

seks

ljubav

zdravlje

odnosi

seksualnost

seksualni život

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter