KAKO IH SAVRŠENO ISTAKNUTI

Ovo su najbolje tehnike nanošenja tuša za oči


Iris Hazler
14.02.2018.18:00
Ovo su najbolje tehnike nanošenja tuša za oči
iStock

sažeto

Kada je u pitanju svakodnevni make up, tuš za oči može imati veliki utjecaj


Iris Hazler
14.02.2018.18:00

Boja i stil nanošenja tuša na oči može promijeniti oblik očiju i dodatno naglasiti njihovu prirodnu boju. Odabir od smokey eyea koji se postiže razmrljanim tušem, dramatičnog cat eyea ili elegantna tanka linija samo su neke od tehnika nanošenja tuša, a izbor kolorita je beskonačan.

Prilagodite tuš svojem stilu, ali istovremeno pripazite na svoj prirodni oblik očiju kako ne bi napravili nenamjerne pogreške. Ovo su tipovi tehnika koje odgovaraju određenim oblicima očiju i njihovoj boji.

Ako imate malene oči

Kod malih očiju je najveća pogreška korištenje crnog eyelinera na donjem kapku i waterlineu. Crni tuš će vizualno dodatno smanjiti vaše oči, stoga radije na gornjem kapku povuci te tanku liniju, a donji waterline naglasi te svijetlim nijansama.

Ako imate velike oči

Za definiranje velikih okruglih očiju, idealan odabir je tanka linija ili čak razmrljani tuš na gornjem kapku te decentna tanka linija kojom će te obrubiti waterline. Smeđi tuš daje prirodan izgled i nježniji look za svakodnevne prilike.

Ako imate smeđu boju očiju

Smeđe oči najljepše se naglašavaju plavim, zelenim i ljubičastim nijansama koje će naglasiti tople tonove vaših okica.

Ako imate plavu ili zelenu boju očiju

Iznimno trendovske nijanse zlatne i bakra savršeno su nadopunjuju s plavom i zelenom bojom očiju. Komplementarni tonovi svakako će staviti oči u prvi plan.

Ako želite postići dramatičan efekt

Zavodljiv pogled najbolje se postiže pomoću dramatičnog cat eyea. Jača linija tušem neka obavezno završi oštrim vrhom kod kraja obrva i dramatičan efekt je neizbježan.

Ako želite svjetlije oči

''Budniji'' pogled najbolje se postiže kombiniranjem svijetlih nijansa poput boje breskve na gornjem kapku i bijele olovke za oči na waterlineu.

ljepota

beauty

make up

tuš za oči

tuš

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter