BY MARIJA 'GIRLY FITNESS' IVIĆ

Pet osnovnih zakona u borbi protiv celulita


Iris Hazler
20.04.2018.19:05
Pet osnovnih zakona u borbi protiv celulita
iStock

sažeto

Svake se godine u proljeće suočavamo s istim problemom


Iris Hazler
20.04.2018.19:05

Veliki  neprijatelj naše linije, celulit ponovo nam stvara nelagodu te smišljamo strategiju kako ga se riješiti u što kraće vrijeme. Čak i kad odlučimo reagirati i početi s vježbanjem, bez prijeko potrebne discipline to može biti izvor novih frustracija. Kao odraz brzih dijeta, javlja se „yo-yo efekt“ koji uz celulit ostavlja i druge negativne posljedice;  opuštenu kožu s neravninama te strije kao dodatni problem.

Elancyl laboratorij, stručnjaci u borbi protiv celulita još od 1971.godine,  svjesni su da je celulit teško pobijediti te da je za uspjeh potreban multidisciplinaran pristup što uključuje adekvatan program vježbanja, uravnoteženu prehranu i djelotvornu dermokozmetičku njegu. Najnovija potvrda njihove ekspertize je upravo predstavljeno Elancyl Slim Design  Ulje za vitkost, inovaciju 2u1, s revolucionarnom formulom koja u dvije faze  klinički dokazano  djeluje na razgradnju celulita i smanjenje vidljivosti strija. Dvije faze znače da djelatne tvari imaju  dvostruko više mogućnosti za učinkovitije djelovanje. Upravo zato, Elancyl laboratoriji razvili su prvu patentiranu dvofaznu formulu za vitkost na bazi kofeina. A osim Elancyla, fitness blogerica Marija ''Girly Fitness'' Ivić pripremila je nekoliko odličnih savjeta za borbu s celulitom.

Recite sami sebi: vježbat ću svaki dan

 

A post shared by girlyfitnesshr (@girlyfitnesshr) on Feb 11, 2018 at 6:54am PST

....što ne znači da ćete zaista vježbati svaki dan. No ako sami sabi zacrtate : vježbat ću tri puta tjedno, šansa da ćete preskočiti jedan ili dva treninga vrlo je velika. Ako u glavi imate pola sata dnevno odvojeno za vježbu te računate na to ,gotovo sigurno ćete odraditi barem četiri treninga tjedno. Mali psihološki trik koji zaista djeluje!

Ne zaboravite na onaj najteži i najvažniji trening – u kuhinji

 

A post shared by girlyfitnesshr (@girlyfitnesshr) on Mar 23, 2018 at 7:32am PDT

 Ne trebate prestati jesti naravno, ali svakako razmislite o uključivanju namirnica koje će zadovoljiti vaše okusne pupoljke, ali i odraz u zrcalu kada pred ljeto krenete u kupnju bikinija. Neka na vašem meniju budu zastupljeni proteini (kao što su riba, nemasno meso, grahorice i  mliječni proizvodi), zdrave masnoće (avokado, orašasti plodovi, hladno prešana ulja te masna riba) te složeni ugljikohidrati(žitarice, batat, integralna riža te punozrnati proizvodi) – i to upravo tim redoslijedom. Stvari koje pogoduju stvaranju celulita svakako su rafinirani šećeri, gazirana pića i proizvodi od bijelog brašna, te manjak vode. Primjer idealnog petodnevnog jelovnika u vidu borbe protiv celulita pogledajte niže u nastavku.

Pametno birajte vježbe

 

A post shared by girlyfitnesshr (@girlyfitnesshr) on Apr 13, 2018 at 7:25am PDT

 Često čujemo pitanje koje su najbolje vježbe za celulit? Prije svega to je jako generalan pojam jer je zapravo svaki vid aktivnosti dobar za organizam pa tako i redukciju masnog tkiva, no ono što je bitno naglasiti – kardio trening definitivno nije prvo i jedino rješenje u borbi protiv celulita. Evo meni omiljenih vježbi  koje bi preporučila: čučanj, obrnuta hiperekstenzija, stražnji iskorak, most, klečeća ekstenzija kuka, donkey kick ili magareće podizanje noge, podizanje noge „na sve 4“.  U nastavku pročitajte kako se koja izvodi.

Ne zanemarujte važnost vode

Nije tajna da je voda jedan od najboljih, najpristupačnijih i najjednostavnijih saveznika u borbi protiv celulita, no kako hidrataciju organizma usvojiti u svakodnevni raspored? Evo nekoliko savjeta!

- Čim se probudite odmah popijte čašu vode, jer organizam nije puno sati dobio nikakvu tekućinu.

- Kroz dan popijte barem 2 litre vode.

- Tekućina se lakše apsorbira u tijelu ako je hladnija stoga se preporučuje da pijete nešto i iz hladnjaka.

- Svakom treningu poklonite dodatnu litru vode.

Odaberite njegu koja će se sprijateljiti s treningom i prehranom

Press Foto

... i u konačnici zaokružiti cijelu priču borbe protiv celulita. Gledajte na njegu tijela ( kremu ili serum) kao trećeg ,jednako važnog, suigrača u utakmici zvanoj „Ja vs. Celulit“. Ne šaljite na teren niti jednog suigrača samoga jer su oni ekipa i upravo  zajedno daju najbolje rezultate. Ako želite maksimalno povećati učinak njege, koristite ju nakon tuširanja iza odrađenog treninga.

vježbanje

njega kože

celulit

elancyl

Marija Ivić

Girly Fitness

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter