Kratko poput Gigi?

Pet pitanja koje si trebaš postaviti prije nego se ošišaš na pixie frizuru


Dina Plevnik Hajduk
13.07.2017.12:20
Pet pitanja koje si trebaš postaviti prije nego se ošišaš na pixie frizuru
Press Foto

sažeto

Jesi li zaista spremna za dramatično šišanje kose?


Dina Plevnik Hajduk
13.07.2017.12:20

Predivna Gigi Hadid jutros je iznenadila fanove novim imidžem.

Press Foto

Popularna manekenka u kampanji za jesen/zimu 2017./2018. Stuarta Weitzmana osvanula je bez svojih zaštitnih dugačkih uvojaka, s kratkom pixie frizurom koja lijepo uokviruje crte njezina lica.

Premda je najvjerojatnije riječ o igri s perikom, sigurni smo da će ova fotografija inspirirati mnoge žene da razmisle o kratkoj kosi, a mi vam donosimo popis od pet pitanja koje si trebate postaviti prije nego se odvažite na tako velik rez.

1. Hoće li mi pristajati?

Dugu kosu mogu nositi gotovo svi, dok je kratka velik izazov. Potrebno je imati lijep oblik glave i crte lica koje mogu 'nositi' tako odvažnu frizuru, a ako te muči izgled tvojih ušiju, nešto duža varijanta bit će bolje rješenje. Najbolji način da doznaš hoće li ti stajati jako kratka kosa je ovaj trik - podigni je ukosnicama i gumicama, a zatim dobro pogledaj svoje lice iz svih kuteva i opali koju fotografiju u zrcalu. Ako si sigurna da je to look za tebe - reži!

2. Imam li dobrog frizera?

Ako je dobro ošišana, kratka kosa može izgledati fantastično, no ako frizer nije stručan i ne pati trendove, spasa neće biti još mjesecima.

3. Dosade li mi brzo nove stvari?

Kod kratke frizure predanost je jako važna. Ako zapravo voliš dugu kosu i nestrpljiva si karaktera po prirodi, možda bi bilo bolje da napraviš neki manji pomak - na primjer, odrežeš šiške.

4. Imam li građu tijela za kratku kosu?

Stvar je jednostavna: s jako kratkom kosom glava izgleda manje. Ako imaš široke bokove ili višak kilograma koji nisu ravnomjerno raspoređeni, pixie figura mogla bi još više naglasiti ono s čega možda želiš skrenuti pažnju.

5. Želiš li se svijetu predstaviti u novom svjetlu?

Da, kratka kosa fantastično izgleda na Halle Berry koja prirodno zrači seksipilom, no nekim će ženama dati dječački, sladunjav ili čak stariji izgled. Dobro razmisli možeš li se nositi sa svojom 'novom pričom'.

 

kosa

frizura

Gigi Hadid

kratka kosa

pixie

Podijeli članak