Obmane s velikim O

Pet potpuno suludih mitova o ženskom orgazmu u koje mnogi vjeruju


Dina Plevnik Hajduk
13.09.2017.20:30
Pet potpuno suludih mitova o ženskom orgazmu u koje mnogi vjeruju
Profimedia

sažeto

Orgazam je čarobna stvar, ali ne igra po pravilima


Dina Plevnik Hajduk
13.09.2017.20:30

2017. je godina - vrijeme da zastarjela vjerovanja o ženskim orgazmima zauvijek izbacite iz glave i spavaće sobe.

MIT: Žene koje ne doživljavaju vaginalni orgazam su frigidne

Ovaj ponižavajuć mit daleko je od istine, poručuju stručnjaci - čak 70 posto žena ne doživljava orgazme na ovaj način već putem klitorisa. Pritisak i stigma da zbog toga nešto s njima nije u redu, neće popraviti situaciju. Tek u rijetkim slučajevima, ženama kontrakcija mišića maternice može biti slabija zbog adenomioze, na što bi ih trebao uputiti njihov ginekolog.

MIT: Ženama treba puno dulje da svrše od muškaraca

Ova tvrdnja u potpunosti je neistinita. Situacija se mijenja od žene do žene, a nježniji spol tu je u prednosti jer po jednom seksualnom 'okršaju' može doživjeti orgazam više puta i bez problema nastaviti dalje. To ne znači da su višestruki orgazmi nešto što se događa svim ženama, i to je samo još jedan mit.

MIT: Žene ne mogu doživjeti orgazam putem analnog seksa

Zbog seksualne osjetljivosti prostate, smatra se da samo muškarci mogu doživjeti orgazam putem analnog seksa, ali seksolozi govore kako to nije istina. Dapače, veliki broj žena zazire od ovakve vrste odnosa jer njihovi partneri u toj kategoriji nisu dovoljno stručni ni nježni, ili zbog osjećaja srama, ali njihovo tijelo sposobno je za analni orgazam i to putem stimulacije G točke. 

MIT: Ako ne dožive vrhunac, žene ne mogu biti zadovoljne seksom

Još jedna muška zabluda koja ne drži vodu. Da, orgazam je šlag na torti, ali nije jedina stavka kojom se ocjenjuje kvaliteta seksa. Dobra komunikacija, strast, razigranost, odlična predigra i još bolji seks - pa čak i bez orgazma, mnogim su ženama draži od isfrustriranog trčanja za velikim O.

MIT: Ako imaju dobrog partnera koji ih zna zadovoljiti, ženama nisu potrebne igračke i seksi solo akcija

Zašto? Žene mogu imati jednake seksualne apetite kao i muškarci pa doživljavanje orgazma s muškarcem ne mora biti povezano s masturbacijom. Dapače, zadovoljna žena može biti opuštenija i slobodnija i kad je solaža u pitanju.

seks

žena

muškarac

orgazam

adenomioza

analni seks

Podijeli članak