stručnjaci upozoravaju

Pogreške koje svi radimo tijekom tuširanja, a koje štete našoj koži


100posto
30.11.2019.19:00
Pogreške koje svi radimo tijekom tuširanja, a koje štete našoj koži
iStock

sažeto

Stručnjakinja naglašava da je sapunom potrebno prati samo pet dijelova tijela


100posto
30.11.2019.19:00

Tuširanje je svakodnevna rutina koju ne preskačemo ni kada smo najumorniji, a mnogima je to i najbolji način kako se riješiti stresa. Naime, dovoljno je pet minuta tuširanja za otpuštanje nakupljenog stresa i regeneraciju tijela i uma. Mlaz vode iz tuša opušta mišiće, zglobove i kralježnicu, a topla voda utječe na stvaranje hormona sreće koji vam podiže raspoloženje. 

Koliko često se tuširati?

Profimedia

No, stručnjaci tvrde da čak i za ovakvu jednostavnu naviku postoje "pravila" kojih se potrebno pridržavati. Na prvom mjestu stručnjaci tvrde da je tuširanje jednom dnevno sasvim dovoljno i da više od toga nije potrebno.

Koje dijelove prati?

Njemačka dermatologinja Uta Schlossberger ističe kako iako i ona kao i mnogi drugi ljudi voli se dva put dnevno otuširati, to se ipak ne preporučuje.  Ona savjetuje i da se koriste isključivo pH-neutralni  sapuni kako bi se sačuvao zaštitni sloj kože, a naglašava da je sapunom potrebno prati samo pet dijelova tijela: pazuh, dlanove, stopala, sredinu grudi  i leđa. 

Za ostale dijelove tijela stručnjaci preporučuju samo vodu, a ističe se da temperatura vode ne smije biti veća od 35 stupnjeva, kako se koža ne bi isušila.

tuširanje

stručnjaci

sapun

newsletter

Prijavite se na Newsletter