Doživljavate li češće vulkan ili valove?

Postoje tri nova tipa ženskog orgazma, tvrdi tvrtka koja prodaje vibratore


Dina Plevnik Hajduk
14.11.2017.20:00
Postoje tri nova tipa ženskog orgazma, tvrdi tvrtka koja prodaje vibratore
Profimedia

sažeto

Snježna lavina počinje snažno, a zatim se polako stišava...


Dina Plevnik Hajduk
14.11.2017.20:00

Orgazam je vrhunac seksualnog doživljaja, seksualni klimaks. Riječ orgazam potječe od grčke riječi orgasmós koja znači puten, pohotan, pomaman, požudan.

Kad se priča o ženskom orgazmu, uglavnom se spominju vaginalni orgazam i orgazam koji se doživljava putem klitorisa, a neki stručnjaci tvrde da je i analni orgazam sasvim legitimna stvar.

Lioness, tvrtka koja proizvodi vibratore sa same 'lokacije orgazma' bacila je fokus na osjećaje pa je detektirala nova tri tipa ženskog vrhunca za koja još nismo čuli, piše Men's Health.

Kako bi doznali što žene žele, stručnjaci iz tvrtke Lioness na svojoj su web stranici proveli iscrpno, anonimno istraživanje te doznali kakav pritisak žene vole, utječe li na doživljavanje vrhunca temperatura i koje pokrete žele osjetiti za vrijeme seksualnog odnosa ili igranja s vibratorom.

Kad su skupili sve podatke, došli su do zaključka da postoje tri intenziteta vrhunaca pa su im dali prikladne nazive: 'vulkan orgazam', 'orgazam oceanskih valova' i 'orgazam snježne lavine'.

VULKAN

'Vulkanski orgazam' snažan je seksualni vrhunac pri kojem dolazi do kontrakcije maternice na najvišem stupnju.

OCEANSKI VALOVI

Orgazam koji podsjeća na valove dugotrajniji je i nešto mirniji, a uključuje više kontrakcija i ugodan osjećaj koji može potrajati minutama.

SNJEŽNA LAVINA

Prema navodima tvrtke Lioness, 'orgazam snježne lavine' sličan je 'oceanskim valovima', ali počinje na najvišem stupnju i zatim se postepeno smiruje.

Koji od njih vi najčešće doživljavate?

seks

muško ženski odnosi

žena

orgazam

Podijeli članak