SAMO VOĆE I POVRĆE

Postoji najlakši način za smanjenje stresa u iznimno kratkom roku


Iris Hazler
13.08.2017.15:10
Postoji najlakši način za smanjenje stresa u iznimno kratkom roku
iStock

sažeto

Sredinom poslijepodneva, pred kraj samog radnog vremena, ostala vam je još hrpa posla, a živci su pri kraju?


Iris Hazler
13.08.2017.15:10

Poslovne obaveze, ostajanje prekovremeno i zatim jurnjava da stignete obaviti sve što treba nakon posla, pa brzo doma, pa pripremiti sve što treba za sutra i onda još... Vrti vam se pri samoj pomisli i često bi najradije samo vrištali iz petnih žila? Bez brige, niste jedini.

Stres je sveprisutan, a najčešće ga osjetimo upravo usred radnog dana kada su nam baterije već lagano na izmaku snaga, ali obaveze još nisu ni na pola sređene. Joga i meditacija su savršeni za takve situacije, ali postoji lakši i jednostavniji način za očuvanje živaca.

Znanost tvrdi da je tajna u što većoj konzumaciji voća i povrća. Australska studija objavljena u BMJ magazinu otkrila je kako jedenje voća i povrća pet do sedam puta dnevno može smanjiti stres za čak 14 posto u odrasloj dobi (45 i više godina), a taj postotak skače 23 posto za kasnije godine.

Da, na kraju je zaista tako jednostavno. A ako nemate vremena za toliko papanja svaki dan, napravite si smoothie koji će kombinirati voće i povrće te ga lagan ispijajte tijekom dana. Odmoći svakako ne može.

zdravlje

hrana

stres

voće

smoothie

povrće

Podijeli članak