Krimi nedjelja

Prikazivanje adaptacije romana "Ordeal by Innocence" otkazano zbog Eda Westwicka


Dina Plevnik Hajduk
12.11.2017.10:55
Prikazivanje adaptacije romana "Ordeal by Innocence" otkazano zbog Eda Westwicka
BBC One

sažeto

Na Edovu adresu stigle su dvije optužbe za seksualno zlostavljanje


Dina Plevnik Hajduk
12.11.2017.10:55

Nevjerojatne detektivske priče Agathe Christie ponovno su u modi.

Kraljica krimića, koja je život posvetila kriminalističkim romanima koji su izrodili detektiva Poirota i pronicljivu gospođicu Marple, a koja je umrla 1976. iz desetljeća u desetljeće oduševljava nove generacije obožavatelja, zahvaljujući odličnim adaptacijama koje se ne prestaju snimati.

BBC prije nekoliko je godina krenuo s nešto mračnijim prikazima novela velike Christie, krcatima poznatim licima, a veliku prašinu podigao je i film "Murder on the Orient Express" koji se upravo može pogledati i u hrvatskim kinima.

Za kraj 2017. godine, BBC je najavio "Crooked House", s Gillian Anderson, Christinom Hendricks i Glenn Close u glavnim ulogama te "Ordeal by Innocence" u kojem glume poznata britanska glumačka lica.

Uz Billa Nighyja, Annu Chancellor, Morven Christie i Crystal Clarke, značajnu mušku ulogu igra Ed Westwick, najpoznatiji po ulozi Chucka u seriji "Gossip Girl".


Na malim ekranima u Velikoj Britaniji "Ordeal by Innocence" trebao se pojaviti u vrijeme Božića, no kako piše The Sun, otkazan je i to zbog dvije optužbe za seksualno zlostavljanje koje su stigle na adresu Eda Westwicka.

Pretpostavlja se da BBC ne želi da gledatelji smatraju kako kuća podržava zlostavljače pa će pričekati dok se obraz glumca ne očisti ili, u suprotnom, potpuno otkazati prikazivanje.

Inače, sama radnja priče odvija se u božićno vrijeme, a prati umorstvo bogatašice Rachel Argyle za koje je optužen njezin najmlađi, posvojen sin, delinkvent Jack. 18 mjeseci nakon zatvaranja slučajeva, na vratima obitelji pojavljuje se znanstvenik koji tvrdi da ima alibi za Jacka, no nije ga mogao ponuditi policiji pravovremeno zbog misije na Sjevernom polu s kojeg se upravo vratio. Kreće potraga za novim ubojicom...

Ed Westwick glumi Mickeyja Argylla, jednog od posvojenih sinova preminule bogatašice.

film

serija

roman

krimić

Agatha Christie

Ed Westwick

Ordeal By Innocence

Podijeli članak