Prepoznajte svježu piletinu

Prirodno je uvijek najbolje, otkrivamo vam savjete naših kumica


100posto
05.12.2018.11:00
Prirodno je uvijek najbolje, otkrivamo vam savjete naših kumica
promo

sažeto

Jako je važno prepoznati kvalitetnu piletinu koja je jedna od najpopularnijih vrsta mesa i iznimno lagana za pripremu


100posto
05.12.2018.11:00

U moru šarolike ponude hrane uvijek biramo ono najbolje, a to je organski uzgoj i kvalitetno meso. Kako prepoznati svježu ribu smo naučili, ali jednako bitno je prepoznati i kvalitetnu piletinu koja je jedna od najpopularnijih vrsta mesa, pošto je iznimno lagana za pripremu.

Pokušajte pronaći "domaću" piletinu, što bi značilo onu koja se prirodno uzgaja u seoskom domaćinstvu i hrani se organskom hranom. Piletina iz domaćeg uzgoja puno je kvalitetnija jer je ova perad živjela normalnim životom, trčala, kljucala, i ono najbitnije – nije bila dohranjivana hormonima ili drugim kemijskim pomagalima za ubrzan rast.

Naravno, ovakva vrsta piletine je manje dostupna i skuplja od industrijskog kultiviranog pileta, ali svojim prehrambenim i kvalitetnim opravdava višu cijenu. Najisplativija opcija je da na placu kod kumice kupite cijelo pile, pa ga sami kod kuće razrežete i podijelite u porcije mesa koje ćete spremati, a kosti koje ostanu mogu se koristiti za domaću juhicu.

promo

Prilikom odabira piletine u kupovini obratite pozornost na kožu, boju i miris. Miris treba biti neutralan, a koža treba biti neprozirna i bez modrica. Ako je pile hranjeno kukuruzom, imat će žućkastu boju kože, a ako su komadi mesa bez kože, trebali bi biti ružičaste boje.

Ono što je idealno kod piletine jest da se gotovo svi dijelovi mogu koristiti. Kada pripremate piletinu uvijek je prvo začinite Vegetom Natur za piletinu s novom recepturom i meso će dobiti onaj dodatni neodoljivi prirodan okus. S Vegetom Natur za piletinu možete se upustiti u sve moguće poznate kombinacije, ali i smisliti neke nove. Ono što je iznimno važno jest da se piletina potpuno termički obradi. Ne zaboravite da meso treba biti na sobnoj temperaturi prije kuhanja, a  poželjno je da odstoji 10-15 minuta poslije kuhanja, da bi se opustilo i postalo sočnije i mekše.

promo

Za klasičan ručak, piletinu je najbolje poslužiti s krumpirom, ali kako odabrati najbolji? Kod kupovine krumpira, pazite da mu kora bude cjelovita, čvrsta, ravnomjerna i ujednačena, bez pojave gomolja. Tamne mrlje na kori ili male točkice ukazuju da krumpir nije dobar, jednako kao i zelene mrlje koje se znaju naći na kori. Jedan od trikova da provjerite je li krumpir tretiran aditivima jest da u njega gurnete nokte. Ako se u rupici pojavila voda – riječ je o tretiranom krumpiru. Kada ste odabrali savršene krumpire za ručak, vrijeme je za pripremu.

Ako radite klasični kuhani ili pečeni krumpir, svakako dodajte Vegeta Natur za krumpir kako bi dodatno uživali u savršenom okusu. Ako ste se ipak odlučili za pommes frites, Vegeta Natur za hrskave krumpiriće podignut će hrskavost i okus do razine savršenstva. Uživajte!

Za dodatne ideje i inspiraciju, posjetite stranicu i pustite prirodu u svoju kuhinju!

newsletter

Prijavite se na Newsletter