NE, NE I NE

Proizvodi koje nikako ne smiješ koristiti kao lubrikant


Iris Hazler
17.05.2017.22:05
Proizvodi koje nikako ne smiješ koristiti kao lubrikant
iStock

sažeto

Igrice u krevetu i eksperimentiranje ponekada zahtijevaju prisutnost dobrog lubrikanta koji se ne nađe uvijek pri ruci, pa parovi posežu za svakakvim improvizacijama


Iris Hazler
17.05.2017.22:05

S obzirom na to da s lubrikantima treba biti oprezan jer njegove inačice mogu izazvati jake iritacije i reakcije, ove stvari nikada nemoj koristiti u tu svrhu.

Hrana

Hrana može biti idealan začin igricama u krevetu, ali treba znati granicu. Infekcije izazvane hranom koja se nađe tamo gdje joj nije mjesto itekako su učestale, nemoj biti jedna od brojki u statistici.

Krema za ruke i losion za tijelo

Iako su ovi proizvodi sami po sebi hidratantni, oni su namijenjeni samo i isključivo vanjskoj upotrebi. Ako se primjenjuju kao lubrikanti, mogu dovesti do opasnih upala i iritacija.

Vazelin

Vazelin na koži stvara zaštitni sloj i pomaže pri zarastanju rana i ozljeda, a upravo taj zaštitni film se ne upija u kožu. Jednako tako, u kombinaciji s lateksom djeluje dosta agresivno, što dovodi do mogućnosti oštećivanja kondoma.

Kokosovo ulje

Baš poput vazelina, kokosovo ovo ulje može oštetiti kondome od lateksa. Ne samo to, nego antibakterijska svojstva po kojima je kokosovo ulje poznato može uvelike utjecati na poremećaj vaginalne flore i dovesti do iritacija.

Tekući sapun

Primjena tekućeg sapuna kao lubrikanta rezultira iritacijom i upalama intimnih dijelova kod oba spola.

seks

seksualni život

lubrikant

vazelin

okosovo ulje

Podijeli članak