MALE TAJNE VELIKIH MAJSTORA

Riješite problem zaleđenih prozora na automobilu u tren oka!


Iris Hazler
20.02.2018.08:40
Riješite problem zaleđenih prozora na automobilu u tren oka!
iStock

sažeto

Stigla nam je velika zima, temperature padaju ispod nule, a snijeg samo što nije


Iris Hazler
20.02.2018.08:40

I to smo dočekali, zima pokazuje svoje pravo lice (napokon). Iako je već sredina veljače, temperature se spuštaju drastično ispod nule, stiže i snijeg, a osim kaosa u prometu, najmrži dio jest - čišćenje zaleđenih prozora na automobilima.

Odleđivanje i čišćenje ne samo što oduzimaju puno vremena, nego postoji i mogućnost oštećivanja stakla zbog grubih pokreta i rebraste strukture strugalica za led. Jedna od najstarijih caka kako ubrzati čišćenje jest, logično, pojačavanje grijanja u automobilu na maksimum što će pomoći u odleđivanju. Ventilatore u automobilu usmjerite prema staklu, ali nemojte pretjerivati i staviti na najjače puhanje kako ne bi došlo do pucanja stakla.

Sredstva za odleđivanje možete kupiti na svakoj benzinskoj pumpi i u drogerijama, ali možete napraviti i vlastiti miks kod kuće. Sve što vam treba jesu voda i ocat. U ''špricalicu'' kojom inače prskate cvijeće (ili zločestu mačku) natočite do polovice bočice vodu, a ostalu polovicu ocat i pomiješajte. Ova kombinacija je najbolja zato što ocat u kratkom roku ''nagriza'' led i ne uništava staklo.

I to je to, nema ribanja, mučenja, psovanja i kašnjenja na posao!

zima

DIY

ocat

led

kako odmrznuti led na autu

odleđivanje prozora

odleđivanje auta

odleđivanje

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter