Štivo za kišne dane

Romantične knjige po kojima su snimljeni izvrsni filmovi ?


100posto
08.09.2017.09:35
Romantične knjige po kojima su snimljeni izvrsni filmovi ?
Screenshot Video

sažeto

Omiljene ljubiće doživite u originalnom izdanju - tiskanom


100posto
08.09.2017.09:35

Ljeto nas ubrzano napušta, donoseći sa sobom kiše koje nas tjeraju ostati kod kuće. Knjige, filmovi i serije savršena su razbibriga kada se nebo spaja sa zemljom, a vani miriše na jesen. Kako bismo u tu razbibrigu unijeli što više emocija, podsjećamo vas na omiljene ljubavne romane po kojima su snimljeni nezaboravni filmovi. Neki od njih su već moderni klasici ljubavnog žanra, dok će drugi to tek postati. Zašto biste samo čitali ili gledali kada te dvije aktivnosti možete spojiti u "dvostruki udar" na svoje emocije? Uz ove priče svakako je preporučljivo pri ruci imati veliku količinu papirnatih maramica. Upozorili smo vas.

1. Bilježnica - Nicholas Sparks

Priznajte sami sebi, koliko put ste pogledali ovaj film? Da, znamo, ali nikad nije previše. Sparks je jedan od autora koje ne zanimaju trendovi, on piše klasične ljubiće i u tome mu nema ravna. U ovoj knjizi, Sparks istražuje tajne ljubavi kroz nemilosrdnu bolest zaborava. Kada se starost i narušeno zdravlje prirodnim silama trude izbrisati svako sjećanje na pravu ljubav, bol koju to donosi je golema. No, Sparks vjeruje, a preko ove knjige i mi, da je ljubav nešto puno veće i moćnije od genetike i biologije. Na hrvatskom možete pronaći dosta njegovih knjiga, i sve su odlične. (Fokus, 99,00 kn)

Fokus

2. Jedi, moli, voli – Elizabeth Gilbert

Bilo bi zanimljivo napraviti istraživanje o tome koliko je žena nakon čitanja ove knjige krenulo na daleko putovanje pronalaska sebe. Gilbert je definitivno odsvirala notu koja pogađa u srce generacija. Ono što je pomoglo interesu za ovu knjigu sigurno je činjenica da se glavna junakinja odlučuje na radikalne korake u životu iako joj egzistencija ni na koji način nije ugrožena. Biste li vi imali hrabrosti napustiti sve i krenuti u nepoznato? Interes za film je, naravno, potaknula Julia Roberts, uz ostalu izvrsnu glumačku ekipu. Indija nikada nije bila tako privlačna. (VBZ, 99,00 kn)

VBZ

3. Greška u našim zvijezdama – John Green

Iako je knjiga izašla puno prije filma, distributer se odlučio promijeniti naslov te smo tako dobili ekranizaciju pod imenom „Krive su zvijezde“. To je, nažalost, mnogima stvorilo konfuziju i otežalo povezivanje filma s originalnim tekstom. No to nije spriječilo obje verzije priče da postanu veliki hitovi, ne samo u svijetu, već i kod nas. Ovo je primjer knjige koja je ležala uspavana u hrvatskim knjižarama, a nakon filma je letjela s polica. Doslovno. Romansa u ovom filmu je iznimno potresna, ali Greenovo duboko poznavanje tinejdžerske duše stvorilo je pravo čudo. Milijuni fanova širom svijeta kunu se u to da je ovo najbolja knjiga koju su ikada pročitali. Uzmete li je u ruke, nesumnjivo ćete postati jednim od njih. (Fokus, 99,00 kn)

Fokus

4. Tu sam pred tobom – Jojo Moyes

Jojo Moyes u kratkom je vremenu postala jedna od najčitanijih autorica u svijetu. Iako njezine naslovnice često izgledaju kao odličan primjer kako predstaviti chick-lit, ona piše vrlo ozbiljne romane u kojima ljubav nije šala. Glavnu ulogu u filmu dobila je, sada već legendarna, „kraljica Daenerys“, Emilia Clarke. Ona je predstavnica nove generacije glumica koje mogu izraziti emocije najšireg raspona. Ljubavna je to priča o dvoje ljudi različitih društvenih statusa koje je spojila sudbina te ih pogurala u ljubav o kakvoj nisu ni sanjali. Potresno, ali i vrlo, vrlo romantično štivo. (Profil, 79,00 kn)

Profil

5. Sve, baš sve – Nicola Yoon

Spomenuti John Green stvorio je žanr realističnog tinejdžerskog romana i smjestio ga na najviša mjesta top-lista. Nicola Yoon još je jedna izvrsna pripovjedačica koja mladenačke dane srednje škole opisuje na način koji će se svidjeti i puno starijim čitateljima. Obje knjige opisuju živote koji su ograničeni bolešću. Greenova je knjiga devastirajuća, a Yoon se ipak odlučuje za sretan završetak. I na tome smo joj zahvalni jer je prekrasno čitati o mladoj djevojci koja, nakon godina patnje, uspijeva odbaciti kukuljicu i poletjeti u život kao leptir čudesnih boja. (Znanje, 99,00 kn)

Hit

film

knjiga

što čitati

ljubić

Nicolas Sparks

romantični roman

Yoyo Moyes

Notebook

newsletter

Prijavite se na Newsletter