Manje soli, više ulja

Savjeti za njegu zbog kojih će ti kosa izgledati fantastično i na produljenom vikendu


Dina Plevnik Hajduk
15.06.2017.20:35
Savjeti za njegu zbog kojih će ti kosa izgledati fantastično i na produljenom vikendu
Profimedia

sažeto

Što god rekle popularne blogerice, sol će isušiti kosu, a ni jedna frizura nije vrijedna toga


Dina Plevnik Hajduk
15.06.2017.20:35

Slobodni četvrtak mnogi su spojili s vikendom i zbrisali na kratko putovanje gdje će si priuštiti prvo ovogodišnje kupanje u moru i izležavanje na plaži.

Osim djevojaka i žena s kratkom kosom, čim stigne toplo vrijeme, pripadnice ljepšeg spola muku muče s kosom koja postaje nemoguća za održavanje, na korijenu se brzo masti, a zbog izlaganja suncu, na vrhovima gubi boju i puca.

Dok u gradu imamo komfor vlastite kupaonice naoružane proizvodima koji su nam potrebni za njegu, zadržati kosu u željenom stanju najteže je na ljetnom putovanju pa ti savjetujemo da poslušaš naše savjete kako bi tvoji uvojci i na plaži izgledali besprijekorno!

1. Uvijek isperi sol

Da, slana voda kosi daje teksturu zbog koje je lako napraviti valove u stilu anđelica Victoria's Secreta, no to je mali uspjeh u usporedbi sa štetom koju sol, u kombinaciji sa suncem, može napraviti na kosi. Želiš li zanosne valove, kupi proizvod koji to omogućava, a sol uredno isperi s kose nakon svakog kupanja. Ipak, bolje je imati manje savršenu frizuru nego dugotrajno isušenu kosu, zar ne?

2. Na put ponesi ulje za kosu ili regenerator koji se ne ispire

Dugotrajno izležavanje na suncu nije dobro ni za kožu ni za kosu pa je obavezno nekoliko puta na dan pošpricaj regeneratorom koji se ne ispire ili hranjivim uljem.

3. Pletenice i pametne punđice najbolji su izbor

Djevojke s poludugom i dugom kosom ne mogu pogriješiti s pletenicama ili punđicama pa ne zaboravi ponijeti gumice koje ne lome vlasi. Frizura s dvije punđe, ribljom kosti ili više pletenica izgledat će uredno i chic na plaži, a kad se rasplete dobit ćeš predivne, opuštene valove o kojima si sanjala.

4. Zaštiti tjeme

Ni u kom slučaju ne želiš da ti tjeme izgori pa na razdjeljak obavezno nanesi kremu sa zaštitnim faktorom.

5. Marame i šalovi tvoj su BFF

Prošla su vremena kad su se marame i šeširi na plaži smatrali staromodnima. Takvi detalji idealan su način da zaštitiš kosu, a pritom izgledaš kao cura s puno stila.

 

ljepota

ljeto

kosa

frizura

plaža

zaštitni faktor

Podijeli članak