Ganjaj karijeru kao što ganjaš muškarce

Savjeti za uspjeh žene koja je stvorila "Seks i grad"


Dina Plevnik Hajduk
07.03.2017.07:40
Savjeti za uspjeh žene koja je stvorila "Seks i grad"
Press Foto

sažeto

"Voljela bih da mi je netko u mojim dvadesetima rekao da se manje fokusiram na muškarce, a više na karijeru."


Dina Plevnik Hajduk
07.03.2017.07:40

Candace Bushnell, svoju je knjigu "Seks i grad" pretvorila u TV blago na kojem su odrasli milijuni žena.

Danas ima 57 godina, proslavljena je spisateljica i producentica, fantastično izgleda i ne namjerava se uskoro povući sa scene.

Getty

Za američki Cosmopolitan otkriva tajne uspjeha koje svi možemo primijeniti.

Nema prečica

"Što god radila, svaki zadatak odrađuj najbolje, koliko god malen bio. Na prvom poslu šefica mi je dala zadatak da oštrim olovke i ja sam se zaista potrudila. Zvala me najboljom 'oštriteljicom olovaka'. Rijetko je vidjeti takvu volju. Ako ne možeš pokazati da ćeš dobro odraditi male zadatke, kako mogu znati da ćeš dobro napraviti velike."

Pričekaj prije burnih reakcija

"Kad te nešto uzruja, dobro je malo sjesti i pričekati. Prva reakcija najčešće je povezana s nečim osobnim, a ne onim što se zaista dogodilo. S osjećajima se bolje nosiš što si stariji. U dvadesetima se sve čini kao velika stvar."

Ganjaj karijeru kao što ganjaš ljubav

"Voljela bih da mi je netko u mojim dvadesetima rekao da se manje fokusiram na muškarce, a više na karijeru. Lov na muškarca za mnoge žene postaje opsesija i prioritet. Uzmi te stavke - vrijeme, predanost i odlučnost, i iskoristi ih na poslu."

Nauči upravljati novcem

"Žene često bježe od matematike, ali ne bi trebale, pogotovo kad je riječ o vlastitom bankovnom računu. Poanta svakog posla je profit i ako ne donosiš novac svojoj firmi, vjerojatno ne radiš dobar posao. Žene misle da nije privlačno reći 'hej, ovo radim zbog novca', ali muškarci s tim nemaju problema. Vrlo je važno da žena zarađuje svoj novac."

Vježbaj mozak

"To savjetujem svima. Uvijek čitaj i prati što se novo događa u sektoru u kojem radiš. Radi stvari koje ti aktivno izazivaju mozak, a nemoj samo sjediti pred televizorom.

Prihvati svaku fazu života


"Mnoge žene postaju uspješne tek sa četrdeset godina, i to zato što su radile 20 godina. Dio uspjeha leži u strpljenju i obavljanu stvari koje su nužne."

karijera

uspjeh

Sex and the city

sex i grad

Candace Bushnell

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter