FINO I ZDRAVO

Sedam vrsta voća koje vam može pomoći u gubitku kilograma


Iris Hazler
24.07.2017.12:00
Sedam vrsta voća koje vam može pomoći u gubitku kilograma
Profimedia

sažeto

Voće može igrati veliku ulogu u gubitku kilograma, ali je bitno jesti dovoljne količine


Iris Hazler
24.07.2017.12:00

Uravnotežena prehrana je ključ do zdravog organizma i dobre tjelesne kilaže, a dodatna pomoć dolazi od strane voća.

Borovnice

Bobičasto voće je općenito iznimno zdravo, a borovnice pomažu u izbacivanju toksina iz vašeg tijela i u sebi sadrže veliku količinu proteina.

Lubenica

Lubenica može pomoći u odstranjivanju masnog tkiva i sadrži 97 posto vode, tako da vam osigurava hidrataciju i osjećaj sitosti na neko vrijeme. Budući da lubenica ima puno šećera, savjetujemo da ne konzumirate slatkiše nakon što je pojedete.

Jabuka

Jabuka je jedna od najboljih namirnica za mršavljenje. Ubrzava metabolizam, a savjetuje se da uz svaki obrok pojedete jednu.

Naranča

Naranča je voće s vrlo niskom dozom kalorija ( sadrži ih samo 47).  Također je izvrsna za hidrataciju i umanjuje osjećaj gladi.

Banana

Banane su super ukusne, bogate su kalijem i vlaknima koji vam mogu pomoći da izgubite težinu. Banane je najbolje jesti za doručak, ali ipak nemojte pretjerivati jer sadrže puno šećera koji može dovesti do kontraefekta i nakupljanja kilograma.

Avokado

Avokado je savršen za izgaranje masti, a u sebi sadrži velike količine kalija i vlakana koji suzbijaju osjećaj gladi.

Rajčica

Rajčice (za koje većina ljudi misli da su povrće) ubrzavaju proces sagorijevanja masnoća jer su pune vitamina C i likopenom koji je snažan antioksidans koji hvata i neutralizira slobodne radikale koji oštećuju tjelesne stanice i glavni su krivac za starenje.

zdravlje

hrana

prehrana

mršavljenje

lubenica

avokado

banana

rajčica

jabuke

coće

anana

naranča

borovnice

Podijeli članak