Narančasta koža nije seksi

Što sve trebaš znati o nanošenju kreme za samotamnjenje kako bi izbjegla klasične pogreške


Dina Plevnik Hajduk
19.06.2017.12:40
Što sve trebaš znati o nanošenju kreme za samotamnjenje kako bi izbjegla klasične pogreške
Profimedia

sažeto

Posebno pazi na dlanove i tabane i nemoj štedjeti na ovom proizvodu


Dina Plevnik Hajduk
19.06.2017.12:40

Preplanuli ten uvijek izgleda dobro, što ne znači da se trebaš satima pržiti na suncu ili odlaziti na kvarcanje u solarij.

Dapače, neodgovorno sunčanje može biti kobno za tvoje zdravlje pa se preporučuje da kožu štitiš zaštitnim faktorom čak i u gradu, u suncu uživaš samo u pažljivo doziranim količinama, a seksi ten, ako ga baš moraš imati, postigneš kremicama i losionima koji će te za nekoliko sati pretvoriti u božicu s plaže.

Kreme za samotamnjenje u teoriji su odlična stvar, no nisu tako jednostavne za nanošenje pa rezultati često znaju biti komični.

Kako bi izbjegla nevolje po samotamnjenju, drži se ovih pravila:

1. Nemoj štedjeti pri odabiru proizvoda

Jeftini proizvodi često će dati i jeftin izgled koji uključuje mrlje i ružnu, narančastu boju. Prije shoppinga napravi malo istraživanje na internetu i doznaj u koji se proizvod isplati uložiti.

2. Uvijek napravi piling prije samotamnjenja

Tako ćeš skinuti mrtve stanice s kože i omogućiti kremi da se ravnomjerno upije.

3. Nemoj se depilirati odmah prije nanošenja proizvoda

Koža bi trebala biti glatka, ali ako se depiliraš i nanosiš proizvod za samotamnjenje unutar istih sat vremena, moglo bi doći do iritacije.

4. Biraj blaže oblike kreme

Ovo je posebno važno za početnike. Nemoj kupovati proizvod koji će dati najtamniju boju jer će se tako najviše vidjeti pogreške, a i dojam bi mogao biti jako umjetan. Najbolji izbor su hranjiva mlijeka za tijelo s dodatkom losiona za samotamnjenje jer će dati nježan, prirodan izgled.

5. Fokusiraj se

Ove proizvode ne možeš nanositi kao obično mlijeko za tijelo. Fokusiraj se i dobro prati koji si dio tijela premazala a koji ne.

6. Ovakve proizvode koristi preko vikenda ili prije spavanja

Kad krenu reakcije koje će stvoriti lažan ten, koža će poprimiti neugodan miris. Ostavi si dovoljno prostora kako bi se stigla otuširati prije nego izađeš u javnost.

7. Pričekaj da se krema upije

Nemoj se oblačiti dok se krema ne upije. U idealnom slučaju, trebala bi gola pričekati 5 do 10 minuta.

8. Izbjegavaj intimna područja

Zdravlje je važnije od izgleda.

9. Posebno pazi na gležnjeve i ruke

Nemoj zaboraviti premazati gornji dio stopala, ali nikako i tabane. Nakon što opereš ruke od kreme, nanesi još nekoliko kapljica na stražnju stranu dlana i zatim razmaži na obje ruke kako bi dlanovi ostali bijeli, a ostatak ruke skladno dobio boju. Pregibe između prstiju na nogama i rukama 'očisti' blazinicom namočenom u vodu.

ljepota

plaža

sunce

krema za samotamnjenje

ten

preplanulost

Podijeli članak