2017. curi nam kroz prste

Što sve trebate napraviti do kraja godine kako bi sretni ušli u sljedeću


Dina Plevnik Hajduk
22.11.2017.14:10
Što sve trebate napraviti do kraja godine kako bi sretni ušli u sljedeću
Profimedia

sažeto

Poduzmite sve što možete da bi 2018. bila još bolja!


Dina Plevnik Hajduk
22.11.2017.14:10

Jeste li spremni za doček Nove godine i to ne samo u smislu tulumarenja?

2017. godina opasno se bliži kraju, a bez obzira na to jeste li u njoj bili sretni ili jedva čekate da prođe - krajnji je rok da se zbrojite i učinite sve što možete kako bi u 2018. ušli sa što manje tereta i puni pozitivnih misli.

Sastavili smo popis koji će vam pomoći da riješite sve što je potrebno:

FINANCIJE

Čak i ako ste cijeli život proveli donoseći loše financijske odluke, to ne znači da tako mora biti i u 2018. godini. Nabavite tekicu za financije, skupite račune i iskreno zapišite primanja i troškove. Dugujete li nekome novac? Koliko imate kredita? Trebate li smanjiti doživljaj kad vidite najavu iduće rasprodaje u vašem najdražem dućanu? Napravite što realniji plan za otplatu dugova i štednju u 2018. godini, a ako vam je potrebna pomoć, pregazite ponos i zamolite člana obitelji ili prijatelja koji odlično barata financijama da nekoliko sati izdvoji za vas i vaše račune. Na kraju krajeva, netko vam mora objasniti gdje griješite. 

LJUTNJA

Na koga se sve ljutite? Tko vam je što skrivio? Jeste li spremni napokon oprostiti ili barem zaboraviti na ljude koji u vaš život donose negativne emocije? Napišite bijesno pismo svima koji su vas povrijedili, rastrgajte ga na komadiće i odlučite u 2018. godinu ući bez negativnih misli o ljudima koji su pokazali svoje pravo lice. Jamčimo vam da ćete biti sretniji no ikad.

NAPRAVITE JEDNU STVAR KOJE SE BOJITE

Bilo da je riječ o pozivanju zgodnog kolege na kavu, davanja otkaza, postavljanja pred zločestom kolegicom, javnog nastupa, šišanja na kratku frizuru...napravite jednu stvar koje se bojite i pokažite sami sebi da ste neustrašivi.

LOŠA VEZA

Imate partnera koji svaki dan jamči barem jednu svađu? Primjećujete da vas zapostavlja, ponižava i ne cijeni dovoljno. Ostajete li u vezi samo zbog navike? iskreno preispitajte svoje srce i donesite tešku odluku, ako smatrate da problem nije lako rješiv. Ovo vrijedi i za ljubavne, ali i za prijateljske odnose.

BACITE SE NA DIJETU I VJEŽBANJE

Nemojte čekati gomilanje novih kilograma za vrijeme blagdanja i depresiju koja vas neizbježno čeka u siječnju. Napravite fitness plan kojeg ćete se moći pridržavati i bacite se na posao. Osjećat ćete se bolje, moćnije, sretnije i vitalnije, a na tulumu za Novu, izgledat ćete fantastično i biti puni samopouzdanja.

POSPREMITE STAN I POKLONITE VIŠAK STVARI

U 2018. godinu nemojte ulaziti s teretom - ni emocionalnim ni materijalnim. Pospremite napokon stan do temelja i riješite se svega što niste koristili godinama.

NAPRAVITE ALBUM SRETNIH TRENUTAKA

Zamislite samo koliko nam uspomena i sretnih trenutaka odlazi u zaborav zbog moderne tehnologije. Danas imamo naviku fotografirati mobitelom sve i svašta, a zatim brisati fotografije kao da se ništa nije dogodilo. Izvucite najljepše trenutke godine i izradite ih kod fotografa ili barem spremite u isti folder na kompjuteru.

ODLUČITE ŠTO ŽELITE

Svi mislimo da znamo što želimo, no često ne postupamo u skladu s time. Dobro promislite o svojim ambicijama, popišite ih na papir i razmislite kako bi mogli doći do svojih ciljeva. Napravite plan za 2018. godinu pa makar sada zvučao neostvarivo. Tko zna, možda će se zvijezde nasmiješiti upravo vama. Uostalom, kako možete znati gdje idete kad nemate jasno postavljene ciljeve?

ZAHVALITE LJUDIMA KOJI SU VAM POMOGLI OVE GODINE

Zaslužili su to!

 

Podijeli članak