stručnjaci upozoravaju

Svaki dan je držimo u rukama, prljavija je od wc školjke, a neki je nikada nisu ni očistili


100posto
01.12.2019.15:00
Svaki dan je držimo u rukama, prljavija je od wc školjke, a neki je nikada nisu ni očistili
Reuters

sažeto

Jedna stvar koju svakodenvno držimo u rukama prljavija je i od wc školjke  i od mobilnog telefona


100posto
01.12.2019.15:00

Već je dokazano da wc školjka nije najpravije mjesto u našem domu te da kuhinjska spužvica pa i mobitel mogu imati više bakterija, ako ih redovito ne održavamo. No, nitko ne razmišlja o jednoj stvari koju svakodnevno koristimo, a ne održavamo je redovito. Riječ je o ženskim torbama. 

Kada ste posljednji put prebrisali torbu koju svakodnevno nosite sa sobom bilo gdje da krenete. S obzirom na sve stvari koje nosimo unutra, ali i na to da je većina osoba ne čisti redovito, a neki i nikada, torbe se smatraju najprljavijim predmetom uopće. 

Žene ne čiste unutrašnjost torbe

Jedna britanska firma provela jen istraživanje u kojem je došla do zaključka da većina žena nikada ne čisti unutrašnjost torbe, a neki kažu da je prljavija i od wc školjke.

Zato je treba redovito održavati. Torbu potpuno ispraznite, okrenite je na drugu stranu, izbacite sve mrvice i nečistoće koje su se nakupile na dnu, a potom je potrebno prebrisati je krpicom koju ste prethodno naprskali asepsolom.

Kožne dijelove torbe potrebno je prebrisati suhom krpom, a ručke prebrišite krpicom na koju ste naprskali asepsolom zbog dezinfekcije.

prljavština

bakterije

torbice

održavanje

newsletter

Prijavite se na Newsletter