NEMA GRIŽNJE SAVJESTI

Sve situacije zbog kojih se 'friške' mame ne bi trebale osjećati krivo


Iris Hazler
21.02.2018.20:00
Sve situacije zbog kojih se 'friške' mame ne bi trebale osjećati krivo
iStock

sažeto

Nakon trudnoće koja vas je vjerojatno iscrpila jer je sa sobom donijela jutarnje mučnine, otečena stopala i bolove u leđima, na svijet je napokon došla vaša mala beba


Iris Hazler
21.02.2018.20:00

Neizmjerna ljubav, sreća i veselje su prisutni, ali jednako kao i umor i kronična iscrpljenosti. I ne brinite, to je sasvim normalno i ne mora vas gristi savjest zbog određenih situacija koje izbjegavate.

Izbjegavanja velikog čišćenja

Bilo čega! Dakako, osnova higijene je najbitnija, ali ovdje pričamo o prioritetima poput čiste kupaone i kuhinje. Ali mahnito ribanje podova svaki dan, pranje zavjesa jednom tjedno i ostale ekstremne situacije zaboravite. Dijete odrasta i gradi svoj imunitet, a pretjeranim čišćenjem i steriliziranjem svakog prostora ne pomažete u jačanju imuniteta.

Manje vremena za frendice

Ne osjećajte krivnju jer više nemate toliko vremena za svoje frendice, a vjerujemo i kako će one potpuno razumjeti novu situaciju. Ipak i one žele najbolje za vas i vaše dijete, a ako to znači da se ne vidite baš svaki tjedan, nije problem. Nemojte se osjećati krivima što vam je teško odvojiti se od svog novorođenčeta, a sami ćete najbolje znati kada ste spremni za prvi izlazak s curama.

Izbjegavanje kuhanja

Iako ste totalno opaka kuharica, želite vrijeme koje bi potrošili u kuhinji posvetiti dobrom tuširanju, depilaciji nogu, pilingu lica i ostalim čarolijama beauty tretmana koje si baš i ne stignete priuštiti. Iako je kuhanje vaša strast, nekada jednostavno nemate snage ni volje, a zbog toga se ne trebate ispričavati. Neka bolja polovica malo preuzme to na sebe, a ponekada možete i naručiti već gotovu klopu.

Jednostavno odijevanje bebe

Najvjerojatnije ste dobili hrpu robice, a kako beba brzo raste, zašto se ne bi poigrali sa svim kombinacijama? Ili možda ne… Ne da vam se kombinirati ni vlastite stylinge, a kamoli tek za bebu i nitko vas neće ružno gledati i misliti da ste nemajka ako dijete bude u običnom bodyju ili jednostavnoj kombinaciji.

Izbjegavanje pozivanja gostiju

Imate dojam kao da je svaka osoba koju ste ikada upoznali odlučila doći vidjeti vas i vašu bebu, ali vam to nikako ne odgovara? I ne treba. Pomoć najbližih je uvijek dobrodošla, posebice prvih dana dok se i sami ne ''ufurate'' u sve, ali svakodnevne goste koji se sami najave slobodno odbijte bez trunke grižnje savjesti.

trudnoća

odnosi

roditeljstvo

mama

mama i beba

kućanski poslovi

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter