video: izazov koji izluđuje muškarce

Svi pričaju o ovom izazovu kojeg mogu napraviti samo žene, a znanstvenici imaju nekoliko teorija zašto je to tako


100posto
01.12.2019.13:00
Svi pričaju o ovom izazovu kojeg mogu napraviti samo žene, a znanstvenici imaju nekoliko teorija zašto je to tako
iStock

sažeto

Žene to odrade bez problema, a muškarci se poprilično pogube


100posto
01.12.2019.13:00

Na društvenim mrežama pojavio se  novi izazov koji navodno mogu izvesti samo žene, ali ne i muškarci. Vrlo je jednostavan, a za izazov je potreban stolac i zid. U tom izazovu potrebno je stati točno ispred zida, tako da osoba gleda u zid te napravi tri koraka unazad, nakon čega stopala treba staviti jedno iza drugog tako da  je jedan korak jednak jednoj dužini stopala. Nakon toga potrebno se nagnuti pod kutom od 90 stupnjeva tako da osoba tjemenom dodiruje zid. Između sebe i zida treba staviti stolac, a zatim ga podignuti. 

Znanstvenici objašnjavaju

U ovom izazovu žene su nevjerojatno uspješnije, a jedni tvrde da je razlog tome što je centar za ravnotežu kod žena postavljen nekoliko centimetara niže nego kod muškaraca, dok drugi smatraju da je stvar u dužini stopala koja je kod muškaraca veća.

"Ženama je centar mase bliži kukovima, dok je kod muškaraca postavljen nešto više. Kad se žene nagnu nad stolcem, njihova masa je centrirana iznad njihovih stopala, a kad se muškarci nagnu, njihova masa je centrirana iznad stolica", objašnjavaju znanstvenici. Oni opovrgavaju da je stvar možda u dužini stopala.

žene

muškarci

izazov

stolac

newsletter

Prijavite se na Newsletter