Kraljevska obitelj ne razbacuje se titulama

Zašto je princeza Charlotte princeza, a njezina djeca to neće biti


Dina Plevnik Hajduk
12.10.2017.09:55
Zašto je princeza Charlotte princeza, a njezina djeca to neće biti
Profimedia

sažeto

Princ George imat će male prinčeve i princeze, ali njegovi nećaci neće dijeliti te titule


Dina Plevnik Hajduk
12.10.2017.09:55

U filmovima svaka žena koja se uda za princa postaje princeza, a nakon vjenčanja živi dugo i sretno sa suprugom plave krvi, rađajući male prinčeve i princeze.

Kraljevska stvarnost puno je drugačija, a titule se ne dijele šakom i kapom čak i kad je riječ o najužoj obitelji članova koji će jednog dana vladati Velikom Britanijom.

Kate Middleton najbolje zna kako je priča s titulama komplicirana, jer udajom za princa Williama nije postala princeza već vojvotkinja Catherine, princeza Williama od Walesa.

Profimedia

Kad je rodila princa Georgea, postala je princeza Velike Britanije, no ona je i dalje vojvotkinja Catherine, a ne princeza Catherine.

Zanimljiva je i činjenica da će djeca princa Georgea automatski dobiti nazive prinčeva i princeza, koji se prosljeđuju po muškoj strani obitelji (tako su titule dobili i George i Charlotte) dok njegovi nećaci neće biti takve sreće.

Getty Images

Osim ako se dogodi velika tragedija u obitelji, djeca princeze Charlotte neće naslijediti njezinu titulu, što je već viđeno u slučajevima princa Andrewa, čije su kćeri princeze i princeze Anne, čija kćer nije princeza.

Reuters

Za portal Debretts ovo je objasnila Lucy Hume, stručnjakinja za kraljevsku obitelj.

moda

kraljevska obitelj

Kate Middleton

princ George

princeza Charlotte

Podijeli članak