madin poučak: Bolje prirodne mandarine i umjetne grudi nego obrnuto

'Što to povezuje Kristinu i mene? Nije stvar u mandarinama! Tajna se krije u jednom detalju. Toliko radosti donose one same. Svi ih komentiraju i svi ih žele isprobati'


Mada Peršić
07.10.2019.08:00
'Što to povezuje Kristinu i mene? Nije stvar u mandarinama! Tajna se krije u jednom detalju. Toliko radosti donose one same. Svi ih komentiraju i svi ih žele isprobati'
Privatni album

sažeto

Pravi feminizam slavi žene u svim oblicima, pa tako i u Kristininom obliku ! Pravi feminizam, čini mi se, nudi ženama slobodu, a ne sili ih da se moraju ispričavati zbog vlastite atraktivnosti


Mada Peršić
07.10.2019.08:00

Jedne bezvezne zagrebačke jeseni
Kod mosta Podsusedskog.
Ugledam 2 agruma narančasto - žutaaa !
Zaustavljam auto kraj putaa !
Ti si prišla i od srca mi pružila
Vreću mandarinaa, KRISTINAAAA
KRISTIIINAAAAA !! !!! !!!

Privatni album

Ovako bi, kao parafraza poznate Čolićeve pjesme 'Kristina', ove godine počeo moj sastavak na temu 'Jesen u mom gradu'. Koga briga za lišće, kišu, vjetar, naglo zahlađenje, šok uzrokovan krajem godišnjeg odmora - kad se pojavila ova raskošna ljepotica koja je topla kao ljetno sunce ! Koja veseli kao slobodan dan ! Koja širi zdravlje kao javnozdravstvena kampanja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo !
Znate li koliko su mandarine dobre za zdravlje ? Priča se po kuloarima, po portalima, a i u službenoj medicinskoj literaturi o blagodatima mandarina:

Izvor su vitamina C, time poboljšavaju sposobnost organizma da se obrani od prehlade i gripe. (Ne slušajte Pernara - nije vitamin C dovoljan, ali ovaj iz prirodnih izvora stvarno jest jako dobar za zdravlje. Valja samo biti oprezan s grejpom, ne smije ga se previše, a pogotovo ga se ne smije uz neke lijekove, ali zato Kristina ne prodaje grejpove nego mandarine ! Kristina samo koristi ovom napaćenom narodu, bez mogućnosti štete. )

Plenković predvodnik mandarina 9 mjeseci prije Kristine

Mandarine pomažu i pri mršavljenju: Novinare je zanimalo kako je premijer Plenković skinuo 18 kilograma, a iz kabineta šefa Vlade su još trinaestog siječnja ove godine (dakle 9 mjeseci prije pojave Kristinine) izjavili: "Premijer je samo promijenio režim prehrane. Ruča zdravo, a večera škrto. Izbacio je slatko i gazirana pića, a umjesto toga jede mandarine i klementine.”

Mandarine se mogu koristiti i kao maska za lice. Umanjuju razinu opasnog kolesterola i time umanjuju rizik od ateroskleroze i njenih posljedica kao što su infarkt ili inzult.

Nije manje bitno da miris mandarina podiže raspoloženje. Mandarine kao i Kristina Mandarina brinu da budete sretniji nego što ste bili. Brinu i za poboljšanje hrvatske ekonomije. Ustanovljen je kao vrlo bitan -

Dobra djela za napaćeni hrvatski narod 

Privatni album

'Program potpore za proizvođače mandarina za 2019. godinu'. Kristina se iznjedrila kao najbolji advokat Programa.
Vidite li sada koliko je Kristina Mandarina dobrih djela napravila za napaćeni hrvatski narod ? A i šire - za cijeli Balkan, javljaju mi iz Srbije i Slovenije da se i tamo cijeli tjedan shareaju Kristinine Mandarinine slike i videi.

Zar nije lijepo da smo malo zaboravili na tmurnu vječnojesensku vječnokišnu i vjetrovitu hrvatsku svakodnevnicu ? Zar zaista u vijestima želite čitati i slušati samo o 'važnim' i 'ozbiljnim' stvarima. Zar život zaista čine samo 'važne' i 'ozbiljne' stvari ? Zar Vama nije najvažniji dio godine godišnji odmor, kada možete malo predahnuti od 'važnih' i 'ozbiljnih' stvari i baviti se konačno 'pi*darijama' kao što su sunčanje, kokteli, druženje i ples ? Zar ne radimo cijele godine samo zato da si u određenom periodu možemo omogućiti 'pi*darije' ? Samo se onda postavlja pitanje što je zaista važno a što su zaista pi*darije. ? Dozvolite da je možda obratno nego što nam se u ovom času čini. Kao kod Orwella.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by 🔱 KRISTINA 🔱 (@lareina1134) on Aug 14, 2019 at 10:19am PDT

Kristina Mandarina omogućila nam je malo neplaniranog godišnjeg odmora, a mi joj zamjeramo ? Kao, nije zaslužila toliki prostor u medijima ? Kao, propagira seksizam i objektifikaciju žena ?
Ljudi moji, pa želimo li stvarno ustvrditi da ženska ljepota ne pokreće svijet ? Da ženska ljepota nije važna ? Ako to zaista želimo ustvrditi onda bismo kao kod Orwella trebali spaliti svu literaturu koja govori o moći ženske ljepote. Trebalo bi onda nekako poslati u zaborav Krležine 'Gospodu Glembajeve', čiju radnju potiču ljepota i draži Barunice Castelli. Trebalo bi nekako poslati u zaborav i 'Idiota' kojeg je napisao Dostojevski i glavnu prelijepu heroinu Nastasju Filipovnu. Zaboraviti valja i Čehovljevog 'Ujaka Vanju' i njegovu prelijepu Jelenu Andrejevnu. Zaboravimo Proustov opus i pokretačicu radnje - fatalnu Odette.

Feminizam koji ja zastupam cijeni žensku ljepotu

Zaboravimo Marinkovićevu Gloriju ! Ma kvragu, ako ćemo tvrditi da ženska ljepota nije bitna - ajmo onda spaliti i Homerovu Ilijadu i Odiseju i zaboraviti na najljepšu ženu svijeta - Helenu Trojansku ! Jer, svak zna da se Trojanski rat nije vodio zbog ženske ljepote, nego zbog zlatnih medalja na natjecanju iz matematike. Nemojte me krivo shvatiti, iznimno poštujem kolege iz MIOCA u koji sam i sama išla, i divim se njihovom uspjehu na Matematičkoj Olimpijadi. Njihov resursi i fortei su inteligencija, pamet i trud. Resursi i forte-i Kristine Mandarine su simpatičnost, ljepota, poprsje i trud. Vjerujte mi, nije lako izgledati kao Kristina. Treba mnogo truda i odricanja, kao i za Matematičku Olimpijadu.

Feminizam koji ja zastupam cijeni žensku ljepotu. Cijeni različitosti, inkluzivan je. Prilično nefeminističkim čini mi se žensku ljepotu i žensko poprsje proglasiti zabranjenim adutima. Tako bi se, čini mi se, ženama uskratila jedna od moći koju imaju. Pravi feminizam slavi žene u svim oblicima, pa tako i u Kristininom obliku ! Pravi feminizam, čini mi se, nudi ženama slobodu, a ne sili ih da se moraju ispričavati zbog vlastite atraktivnosti.

 
 
 
View this post on Instagram

🇲🇪

A post shared by 🔱 KRISTINA 🔱 (@lareina1134) on Aug 6, 2019 at 11:00am PDT

Više od Kristinine ljepote i poprsja fascinirala me pristupačnost, simpatičnost, skromnost, komunikativnost, strpljenje s ljudima, briga za ljude i neka posebna aura kojom zrači. Fascinirala me i rečenica koju je izgovorila, mislim da ću ju uspjeti doslovno prenijeti:

"Radite u životu sto najviše volite ! Ne morate se stidit' nekog svog posla koji radite." Zar to nije predivna misao ? Zar nije Kristina žena koja bi lako mogla naći sponzora, živjeti u izobilju i ne raditi ni dana života ? A Kristina je pošteno priznala da je sretno zaljubljena i da uživa prodavati mandarine.

Ima iste naočale kao i ja

Da je Kristina Mandarina skromna, vidim i po tome što obožava i ima iste naočale kao i ja. Moje su kupljene na splitskoj rivi za 50 kuna. Toliko radosti donose same te naočale. Svi komentiraju, svi ih žele isprobati, slikati se u njima. I po zajedničkim naočalama vidim da je Kristinina glavna misija donijeti radost na ovaj svijet. Inače ne bi toliko voljela ove naočale i ne bi ih nosila na skoro svakoj slici na Instagramu.

Što su za zdravlje i vitaminizaciju djece napravili Zdravoljupci - to je za vitaminizaciju i zdravlje muškaraca (i za moje i valjda još poneke žene) napravila Kristina Mandarina !
Bolje prirodne mandarine i umjetne grudi nego umjetne mandarine i prirodne grudi !

Kad riječi umjetno dodaš -ST - dobiješ umjetnost.

Artificial u sebi ima ART.

Najdraži komentar ispod svih tekstova koje sam o Kristini Mandarini pročitala, jedan je komentar ispod nepovoljno intoniranog teksta o Kristini, a glasi:
"Aj ne pi*di ! Puna Ti špajza mandarina ! Već Ti se voćne mušice kote. Treća generacija."

Nemojte zaboraviti i pojesti mandarine koje ste kupili kod Kristine !

 
 
 
View this post on Instagram

🍉

A post shared by 🔱 KRISTINA 🔱 (@lareina1134) on Aug 6, 2019 at 4:53pm PDT

Mada Peršić

naočale

vitamin C

ženska ljepota

kristina madarina

newsletter

Prijavite se na Newsletter