Seks terapeutkinja objašnjava

Zašto žene u krevetu partnerima govore 'tatice'


Dina Plevnik Hajduk
20.03.2017.21:10
Zašto žene u krevetu partnerima govore 'tatice'
iStock

sažeto

Koliko smo puta samo čuli ovaj nadimak u pjesmama i filmovima! No, ima li on i dublje značenje?


Dina Plevnik Hajduk
20.03.2017.21:10

"Volim te, tatice!", pjeva Jennifer Lopez u svom velikom prošlogodišnjem hitu, dok se Drake publici i obožavateljicama predstavlja kao Champagne Papi.

Oslovljavanje muškarca nadimkom "tatica" nije ništa novo, no vuče li taj izbor dublje probleme iz djetinjstva ili označava samo simpatičnu seksi naviku kojom svom muškarcu dajemo na važnosti?

Ovom tematikom pozabavila se seksologinja Vanessa Marin koja tvrdi da je taj nadimak sasvim bezazlen i da žene koje ga koriste samo ponavljaju klišej bezbroj puta viđen u pornićima iz 70-ih.

"Da, 'tatica' znači otac, ali tom riječju označavamo i nekoga kome želimo pokazati da je šef, zaštitnik ili muškarac koji dobro obavlja svoj posao. To je porno klišej. Nikad nisam srela ženu koja partnera zove 'tatice' jer mašta o svom ocu.", objašnjava Vanessa za College Candy.

Veze u kojima se žene partnerima obraćaju isključivo s 'tatice' često su submisivno/dominantne, napominje Vanessa, i dodaje da je to sasvim OK ako su obje strane zadovoljne. 

Pouka: nemojte se osjećati loše ako vam se ovaj nadimak čini seksi, ionako je najvažnije samo ono što odgovara vama i vašem partneru.

seks

sex

pornić

tatice

Podijeli članak