Princ na bijelom konju, što će mi taj?

Žene su puno sretnije kad su same od muškaraca, sada je potvrdilo i istraživanje


Dina Plevnik Hajduk
13.11.2017.12:45
Žene su puno sretnije kad su same od muškaraca, sada je potvrdilo i istraživanje
iStock

sažeto

Veze iziskuju previše truda, smatraju brojne sretne solerice


Dina Plevnik Hajduk
13.11.2017.12:45

"Ne treba mi muškarac da me učini sretnom", pjevale su Pussycat Dolls još 2005. godine, a ovo istraživanje sada pokazuje da su bile u pravu.

Londonska tvrtka Mintel, koja se bavi analitikom, otkrila je kako je davno prošlo vrijeme u kojem se uspješna ljubavna veza povezivala s ultimativnom srećom te da su mnogi sasvim zadovoljni kada su solo.

Suprotno vjerovanjima da žene, odrasle na romantičnim filmovima, cijeli život traže princa na bijelom konju, istraživanje je pokazalo da se upravo nježniji spol bolje snalazi u ulozi osobe koja nije u ljubavnoj vezi.

61 posto ispitanica izjavilo je kako su sretne kao solerice, dok je samo 49 posto muškaraca reklo da su sretni kad su sami.

Interesantno je i da 75 posto ispitanih solerica nije u aktivnoj potrazi za muškarcem u kojeg će se zaljubiti, na 65 posto frajera koji također ne traže 'bolju polovicu'.

Kako piše Independent, ponosne solerice iz istraživanja izjavile su kako veza sa muškarcem zahtjeva puno truda te da smatraju kako se žene u ljubavnim odnosima moraju potruditi puno više od muškaraca.

"Postoje dokazi da žene obavljaju više kućanskih poslova, a ulažu i više emocija", izjavila je profesorica Emily Grundy.

Uz usisavanje, pranje suđa i skupljanje prljavih čarapa sa svojom 'snažnijom polovicom', žene više vremena troše i na brigu oko izgleda kad su u vezi; tu su depiliranje, šminkanje, frizura, parfemi, mazanje kremicama...

Muškarcima je teže biti bez žena, jer im je u vezama uglavnom jako ugodno. 

"Žene su bolje u sklapanju drugih društvenih odnosa, dok se muškarci uglavnom oslanjaju na supruge i imaju manje poznanika i veza", dodala je Grundy.

Možda su zbog toga i sretnije kad su same, jer i tada imaju dobre odnose s članovima obitelji i puno prijatelja.

 

ljubav

veza

odnosi

muško ženski odnosi

solo

solerica

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter