BEZ GREŠKE

Znate li koja je idealna frizura za vaš oblik lica?


Iris Hazler
12.01.2018.13:00
Znate li koja je idealna frizura za vaš oblik lica?
Profimedia

sažeto

Kada birate svoju savršenu frizuru, nemojte se voditi samo trendovima


Iris Hazler
12.01.2018.13:00

Odabir dobre frizure ovisi o više faktora, a najbitniji su oblik lica, vrsta kose, zanimanje, ali i dob. Svaki oblik lica ima svoje prednosti i mane koje se jednostavno mogu naglasiti i sakriti upravo dobrom frizurom.

Okrugli oblik lica

Instagram

Kod ovog oblika lica često je problem jer nema izražene jagodične kosti pa treba ne otkrivati lice u potpunosti. Valoviti i kovrčavi bob mogu dodatno naglasiti oblik lica, stoga se ohrabrite za šiške ili frizure koje kod kojih uvojci padaju na lice.

Ovalni oblik lica

Reuters

Ovakav oblik lica se smatra gotovo savršenim jer mu pristaju sve frizure. Nebitna je dužina kose, je li ravna ili kovrčava, sa šiškama ili bez, ovalno lice je zahvalno za poigravanje s bezbroj frizura.

Duguljasti oblik lica

Profimedia

Kod ovakvog tipa oblika lica, najbolje će funkcionirati frizure s blagim uvojcima i šiškama kako bi se vizualno smanjila izduljenost. Osobama duguljastog oblika lica također odlično stoje razdjeljci na strani, jer ako je razdjeljak na sredini – on dodatno izdužuje lice.

Četvrtasti oblik lica

Profimedia

Stroge crte četvrtastog oblika lica najbolje se ublažavaju uz lepršave uvojke i razdjeljak na strani. Idealna je kombinacija poludugih asimetričnih frizura uz eventualne šiške.

Srcoliki oblik lica

Profimedia

Izražena brada i široko čelo ukazuju da imate ovaj oblik lica, a najbolje funkcionira uz slojevite frizure dužine do brade.

ljepota

beauty

kosa

frizura

oblik lica

okruglo lice

ovalno lice

duguljasto lice

četvrtasto lice

srcoliko lice

Podijeli članak