ZA BOLJI UŽITAK

Znate li koje sve vrste ženskog orgazama postoje?


Iris Hazler
02.09.2017.20:30
Znate li koje sve vrste ženskog orgazama postoje?
Profimedia

sažeto

Jeste li znali da postoje četiri vrste orgazama i da uz malo vježbe možete doživjeti svaki od njih?


Iris Hazler
02.09.2017.20:30

Klitoralni orgazam

Znate li da vam ono slatko osjetljivo mesto s vanjske strane vaše vagine, koje ima preko 8.000 nervnih završetaka, direktnim dodirom pruža najslabiji orgazam? Uglavnom je to vrsta orgazma s kojom se prvi put susretnemo.

Seksualna terapeutkinja i kolumnista Sarah Cooper savjetuje da dopustite svom muškarcu da pravi šire krugove oko klitorisa - u toku predigre, u toku seksa ili dok vam pruža oralni seks. Vi diktirate tempo i brzinu, nemojte se stidjeti da mu dajete smjernice.

Vaginalni orgazam

Kada se ova vrsta orgazma spomene, odmah počinju teorije na temu postojanja ili nepostojanja čuvene "G" točke. Oko 30 posto žena se kune da je doživjelo najnevjerojatniji orgazam nadraživanjem ove erogene zone, isključivo penetracijom.

Ako je još uvijek niste otkrili najbolje je da se sami potrudite da je nađete, a ona je izuzetno osjetljiva i znat ćete ako je dodirnete.

Naravno, za vaginalni orgazam je potrebno da seks potraje malo duže - minimum 15 minuta i da često mijenjate poze da on ne bi prebrzo došao do vrhunca

Kombinirani orgazam

Stručnjaci kažu da je kombinacija klitoralnog i vaginalnog orgazma najnevjerojatnija. Za ovo je najbolje da vi budete na vašem partneru - okrenuti licem prema njemu ili suprotno. Pomičite kukove tako da on penisom bude u vama, ali da gornjim dijelom, istovremeno, dodiruje i vaš klitoris.

Višestruki orgazam

Serija orgazama koji se događaju jedan za drugim i kod nekih žena se često dešava kada nastave sa stimulacijom klitorisa nakon prvog orgazma. Najlakše ga je izazvati uz pomoć vibratora ili uz oralni seks.

seks

seksualnost

seksualni život

orgazam

klitoris

Podijeli članak