DR. SC. IVANA NOLA ZA BUBBLE

Znate li zašto su hijaluronski fileri i mezoterapija toliko popularni u prevenciji bora?


Iris Hazler
26.04.2018.13:05
Znate li zašto su hijaluronski fileri i mezoterapija toliko popularni u prevenciji bora?
iStock

sažeto

Jedna od najpoznatijih dermatovenerologinja u Hrvatskoj, dr. sc. Ivana Nola za Bubble otkriva sve tajne hijaluronske kiseline


Iris Hazler
26.04.2018.13:05

Dermatovenerologinja Ivana Nola samo za Bubble otkriva kako su zadnjih desetak godina hijaluronski fileri postali zlatni standard kada je riječ o popunjavanju bora lica. To ne čudi jer je hijaluronska kiselina prirodna tvar koja ima veliki udio u izgradnji izvanstaničnog prostora naše kože, gdje ima vrlo važnu ulogu u balansu vode i cijeljenju te omogućuje odličnu hidrataciju. Uz sve to, jednostavna je primjena i neznatna  bolnost kod injiciranja.

Press Foto

Starenjem gubimo volumen lica i veliki dio hijalurona iz naše kože. Njegovim vraćanjem na mjesta gdje je nekad bio, koža postaje svježija i sjajnija te bore postaju neprimjetne. Hijaluronskim filerima najčešće se popunjavanju već postojeće bore kako bi se lice pomladilo, no fileri se koriste i kao prevencija nastanka bora.

Iako se mnogima čini da je  životna dob od 25 ili 30 godina još rano za tretiranje kože hijaluronom, biološki to nije rano, jer svi mi počinjemo postepeno stariti već od 25. godini života, i upravo tada u vrlo malim količinama  dodavanje hijalurona predstavlja prevenciju nastanka bora. Danas se hijaluron u ovoj životnoj dobi dodaje vrlo često metodom mezoterapije, koja predstavlja sitne, površinske ubode na cijelu površinu kože lica, vrata i dekoltea, stvarajući jednu gustu mrežu hijalurona, koji djeluju rehidrirajuće, čuva naš kolagen i regenerira ga.

Pravovremenim tretiranjem naše kože hijaluronom, putem mezoterapije odnosno putem filera velika je šansa da u kasnijoj životnoj dobi u potpunosti izbjegnemo kirurški lifting lica, a cijelo vrijeme naša koža je svježa, bez dubokih bora i prozračna.

iStock

Razlika u tretiranju izborane kože i mlade kože je u  količini i vrsti hijaluronske kiseline koja se koristi, kao i o razini kože koja se tretira. Osim za bore, hijaluronski fileri se koriste i za korekciju konture lica, usnica, vraćanje volumena usnicama, za korekciju podočnjaka, konture nosa, bora na vratu, dekolteu, a posebnim načinom injiciranja tretiraju se i šake.

Iako se danas najviše hijaluronskim filerima tretiraju bore lica, postepeno postajemo sve svjesniji o važnosti tretiranja drugih dijelova našeg tijela, osobito dekoltea  i vrata, jer s vremenom ako se tretira samo lice, nastat će preveliki kontrast između lica i vrata, a kada koža vrata „propadne“ treba vrlo veliki broj tretmana kada bi se tekstura kože popravila. Stoga je vrlo važno istovremeno, od početka  tretirati  lice, vrat i dekolte.

njega kože

njega lica

fileri

hijaluron

hijaluronska kiselina

mezoterapija

dr. Ivana Nola

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter