Ubila ju skalpelom

16-godišnjakinja preuzela krivnju za ubojstvo djevojčice (7), priznanje je napisala na papiru


Valerija Bebek
03.07.2017.15:00
16-godišnjakinja preuzela krivnju za ubojstvo djevojčice (7), priznanje je napisala na papiru
North Yorkshire Police

sažeto

Djevojka je priznala krivnju za ubojstvo na mah sa smanjenom odgovornošću


Valerija Bebek
03.07.2017.15:00

Tinejdžerica (16) je priznala krivnju za ubojstvo na mah sedmogodišnje djevojčice Katie Rough u siječnju ove godine u Yorku.

Identitet djevojke nije poznat javnosti zbog pravnih razloga, maloljetnica je priznala krivnju za ubojstvo sa smanjenom odgovornošću, piše The Inependent.

Katie su pronašli s teškim ozljedama na vratu, na igralištu Woodthorpe 9. siječnja ove godine u Yorku. Pronašli su je nakon poziva policije, djevojčica je preminula nešto kasnije u bolnici.

Njezina učiteljica djevojčicu je opisala kao ljubazno i pažljivo dijete. Optuženica je krivnju priznala putem video linka u sudnicu Kraljevskog suda u Leedsu. Navodno nije ništa govorila nego je priznanje napisala na komadu papira. Također je zanijekala drugu optužnicu za teško ubojstvo.

Njezin odvjetnik rekao je sudu: "Mogu potvrditi kako se izjasnila da nije kriva za ubojstvo, ali priznala je krivnju za ubojstvo na mah." Tužiteljstvo je izjavilo kako će prihvatiti njezino priznanje ubojstva na mah sa smanjenom odgovornošću.

Tinejdžerica je djevojčicu napala skalpelom, od čega je ova kasnije preminula u bolnici. Katie se često igrala s prijateljima ispred kuće, susjedi su za nju imali samo riječi hvale, govorili su da je slatka. U školi su je opisali kao vrijednu učenicu s posebnim talentom za pisanje.

ubojstvo

Katie Rough

York

Podijeli članak