'Diktatorska' zabava s šest tona mesa za uzvanike

Umislio si da je rimski car: Vučić si dao 'isklesati' kip za inauguraciju na koju dolazi i Kolinda!


Vid Barić
19.06.2017.10:45
Umislio si da je rimski car: Vučić si dao 'isklesati' kip za inauguraciju na koju dolazi i Kolinda!

sažeto

Vučić je odlučio goste počastiti prikazom 17 imperatora Rimskog carstva koji su rođeni na teritoriju Srbije


Vid Barić
19.06.2017.10:45

Srpski mediji prenose kako je novi predsjednik Aleksandar Vučić u više nego ozbiljnim pripremama za vlastitu inauguraciju. Bivši predsjednik Vlade Republike Srbije je zamislio, naime, goste počastiti prikazom 17 imperatora Rimskog carstva koji su rođeni na teritoriju Srbije. Čini se kako se Vučić ovom bizarnom koreografijom želi izjednačiti sa slavnim rimskim imperatorima i predstaviti se kao značajni državnik, piše Kurir.

Na gala proslavi inauguracije se, jasno, neće štedjeti, a spekulira se i kako je za basnoslovnu zabavu osigurano šest tona mesa.

Šefovi država, predstavnici Europske Unije i delegacije pojedinih zemalja uveličat će 23. lipnja u Palači Srbije inauguraciju novoizabranog predsjednika Srbije i dugogodišnjeg tajnika Srpske radikalne stranke Aleksandra Vučića. Na događaj je pozvano oko 5.000 ljudi, a ondje će biti i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

Kako srpski "Blic" doznaje, inauguracija će se jednim dijelom odvijati na otvorenome, ispred same Palače Srbija. Novoizabrani predsjednik Vučić je navodno tako odlučio jer želi poslati poruku kako je otvoren prema narodu i svijetu.

Srbija

Aleksandar Vučić

bizarno

inauguracija

imperator

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter