I TO SE DOGAĐA

Američki konzervativci glasovali protiv zakona koji zabranjuje spolni odnos sa životinjama!


Daniel Radman
17.04.2018.13:20
Američki konzervativci glasovali protiv zakona koji zabranjuje spolni odnos sa životinjama!
Profimedia

sažeto

I Hrvatska je lani donijela, prvi put u povijesti, zakon koji izričito zabranjuje seksualni odnos a životinjama


Daniel Radman
17.04.2018.13:20

Državni senat američke savezne države Louisiane izglasao je zakon kojim se eksplicitno zabranjuje seks sa životinjama. Zlostavljaču bi se prema prijedlogu zakona životinja oduzela, a dobio bi i doživotnu zabranu držanja životinja.

Uoči glasovanja, predlagatelj zakona J.P. Morgan pozvao je zastupnike na jednoglasno prihvaćanje prijedloga. "Bože sačuvaj da glasujete protiv, sretno Vam bilo dok to budete objašnjavali", poručio je zastupnicima. No, nije prošlo tako glatko. Zakon je podržalo 25 zastupnika, a 10 je bilo protiv! Da stvar bude apsurdnija, protivili su se konzervativci.

Oni smatraju da donošenje novog zakona nije bilo potrebno jer je seks sa životinjama, iako ne eksplicitno, obuhvaćen i zakonom koji pokriva "protuprirodne zločine". A taj je pokrivao svaki analni seks, pa i onaj među odraslim ljudima, zbog čega je srušen na vrhovnom sudu.

Uzgred rečeno, i Hrvatska je lani donijela, prvi put u povijesti, zakon koji izričito zabranjuje seksualni odnos a životinjama. Prekršiteljima prijeti novčana kazna od 10.000 do 30.000 kuna.

seks

životinje

konzervativci

Louisiana

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter