Tko svira zlo ne misli

Bandić će dobiti počasni doktorat Muzičke akademije, vjerujemo da smo pronašli fotografiju koja objašnjava taj suludi potez


Mia Mitrović
19.03.2019.10:30
Bandić će dobiti počasni doktorat Muzičke akademije, vjerujemo da smo pronašli fotografiju koja objašnjava taj suludi potez
Goran Mehkek

sažeto

Poput iskusnog trubadura, gradonačelnik Bandić zna koju melodiju treba zaguditi i u kojoj prilici


Mia Mitrović
19.03.2019.10:30

Gaudeamus igitur! Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić dobit će počasni doktorat Sveučilišta u Zagrebu. Na prijedlog Muzičke akademije Sveučilište je pokrenulo postupak dodjele počasnog doktorata zagrebačkom gradonačelniku zbog svih zasluga koje je imao za razvoj kulture, umjetnosti i visokog obrazovanja.

Da je postupak dodjele zbilja u tijeku, medijima je potvrdio i sam rektor zagrebačkog sveučilišta Damir Boras. Bandić će tako biti drugi hercegovački političar s počasnim doktoratom zagrebačkog sveučilišta u manje od godinu dana. Podsjetimo, u lipnju prošle godine, počasni je doktorat dodijeljen Draganu Čoviću, koji usprkos doktoratu, nije uspio ostvariti željeni izborni rezultat na izborima u BiH.

Zagrebački trubadur

Naš gradonačelnik sigurno sad puca od ponosa zbog novoosvojene titule. Samo Milan uskoro će postati dr. Milan, baš kao i najveći hrvatski državnici u 30-ak godina samostalnosti- dr. Franjo i dr. Ivo. Legitimno bi bilo postaviti pitanje što je to točno gradonačelnik učinio za zagrebačko sveučilište koje se već gotovo cijelo desetljeće nalazi na začelju popisa svjetskih sveučilišta, a prestigla su ga gotovo sva sveučilišta u regiji. Štošta bi se dalo napisati i o nikada završenom megalomanskom planu kampus u Borongaju gdje je planirano preseljenje osam fakulteta s više od 35.000 studenata. Preseljena su samo tri i nešto više od 4.000 studenata. Ali hajde, barem je menza super.

Ranko Šuvar/CROPIX

Korisnici društvenih mreža s druge strane, jedva su dočekali da u šaljivom tonu čestitaju gradonačelniku. Osobito ih zabavlja činjenica da će doktorat Bandić dobiti na Muzičkoj akademiji iako do sada nije otkrivao svoju strast prema prvoj od svih umjetnosti. Ipak, fotografi su ga ulovili kako u jednoj prilici svira gitaru u društvu lijepih žena poput kakva srednjovjekovna trubadura ili minezengera.

Moramo priznati, na fotografiji s gitarom, Bandić djeluje kao da stvarno zna što radi, a društvo mu prave moćne žene Zagreba, između ostalih književnica Milana Vuković Runjić i operna pjevačica Sandra Bagarić. Naš je gradonačelnik, izgleda, omiljen među ženama, a razlog tomu nije njegova moć i utjecaj, već glazbeno i pjesničko umijeće. Tko pjeva, zlo ne misli.

Milan Bandić

Sveučilište u Zagrebu

počasni doktorat

Muzička akademija

trubadur

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter