Kako je mali tić postao grabežljivac

Bandić ima neku neobičnu fascinaciju pticama, novinarke je nazivao vranama, a sada je Pripuzu odlučio oduzeti nadimak Kondor i sebe tako nazvati


100posto
05.02.2019.13:00
Bandić ima neku neobičnu fascinaciju pticama, novinarke je nazivao vranama, a sada je Pripuzu odlučio oduzeti nadimak Kondor i sebe tako nazvati
Facebook/Milan Bandić

100posto
05.02.2019.13:00

Na početku karijere "bio je k'o 'tić, u gnijezdu bez hrane, četiri godine bez Holdinga, bez ijednog zastupnika", rekao je danas zagrebački gradonačelnik Milan Bandić novinarima, komentiravši oprost dugova neplatišama i ustvrdio kako će sutra biti poznati svi detalji. 

Također je rekao: "Moja krila su kao kondorova, ja bih sve stranke pokrio. Imam toliku širinu da bih to sve pokrio. Širinu okupljanja”, zaključio je zagrebački gradonačelnik. I možda se po prvi puta gradonačelnik baš simpatično i prigodno opisao.

Rijetka je ptica zagrebački gradonačelnik

Ronald Gorsic/CROPIX

Inače, kondor je velika ptica grabljivica, to jest strvinarka. I to ne bilo koja, već južnoamerički kralj visina. Od svih ptica, kondor ima najveći raspon krila. Čak 3.2 metra. Što je jedan kondor naspram svih ostalih ptica, pjevica, kukavica, rugalica, prelatačica ili onih što stalno na njega grakću. Uistinu, rijetka ptica je zagrebački gradonačelnik.

I čini se da gradonačelnik ima neobičnu fascinaciju pticama. Tako je novinarkama rekao da grakću kao vrane. A prije pet godina u medije su iscurile tajne snimke snimljene u prosincu 2013.  o čemu je ekskluzivno pisao Jutarnji list, koje su pokazale kako je očito da su zagrebački gradonačelnik Bandić, poduzetnik Pripuz te donedavni šef Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić puno više nego poslovni suradnici.

Od leoparda do kondora

Damjan Tadic / CROPIX

Tako je Bandić Pripuza zvao Kondor, a Pripuz mu se obraćao s Leoparde. No, čini se da se Bandić tijekom vremena u potpunosti odlučio prebaciti na pernate životinjice i postati kralj visina, a i kralj otpisa dugova onim bogatima.  I dok je najesen izjavio da oprosta dugova bogatima neće biti, iscurilo da je grad Zagreb oprostio dugove i brojnim bogatašima. 

Bandić je također naglasio da od 140 milijuna kuna koje je Grad otpisao blokiranima, radi se o spornih četvero sa 24 tisuće kuna.

"Od jučer su se ljudi javili koji će to platiti. Ostao je Dino Drpić, koji je u privatnom brodolomu doživio krah, i ostalo je 4000 kuna prema Vodoopskrbi. Sutra ćete dobiti papir, non paper”, najavio je Bandić. 

Samo nadamo se da ovaj non paper za razliku od onog vezanog za izraelske avione, neće netragom nestati na kondorovim krilima. 

Bandić

kondor

otpis dugova

newsletter

Prijavite se na Newsletter