Radove izvodi tvrtka stara tri mjeseca

Bandić na Savici, na mjestu gdje je želio crkvu, sad za 12 mil. kn gradi park s tartan stazama


Juraj Filipović
19.04.2017.09:40
Bandić na Savici, na mjestu gdje je želio crkvu, sad za 12 mil. kn gradi park s tartan stazama

sažeto

"Nedopustivo je da se gradi park s tartan stazama koje bi de facto značile ukidanje travnatih površina u parku", rekao nam je Igor Kramarić iz Inicijative Čuvamo naš park


Juraj Filipović
19.04.2017.09:40

U noći s utorka na srijedu u parku na Savici osvanula je obavijest o novom projektu i izazvala čuđenje stanovnika. Ispred te iste table gradonačelnik Milan Bandić u srijedu u 7 sati je najavio početak radova.

"Za četiri mjeseca se ovdje vidimo u najljepšem parku u gradu Zagrebu, investicija je teška oko 12 milijuna kuna", rekao je novinarima.

Radi se o modernom parku sa vodenim površinama, zelenilom i stazama za trčanje, a sve bi se trebalo nalaziti baš na onom području gdje je Bandić svojevremeno htio ustupiti zemljište za izgradnju crkve.

"Nedopustivo je da se gradi park s tartan stazama koje bi de facto značile ukidanje travnatih površina u parku", rekao nam je Igor Kramarić iz Inicijative Čuvamo naš park.

Radnici su s bagerima već stigli u park, a izvođač radova je tvrtka koja je osnovana prije tri mjeseca.

Prema sudskom registru, radi se o tvrtki "Arhitektura u bijelom d.o.o." s temeljnim kapitalom od 20 tisuća kuna, a osnovala ju je Ana Lovinčić 11. siječnja.

Inicijativa 'Čuvamo naš park' se protivi

Oglasili su se i iz Inicijative Čuvamo naš park:

"Dragi susjedi!

Kao i puno puta do sada, radi se o još jednom predizbornom potezu i pokušaju da se na brzinu sakupi nešto političkih bodova. Nitko od stanovnika Savice nije vidio projekt po kojem bi se izvelo 'uređenje' i bojimo se da se radi o lošem projektu izrađenom na brzinu i bez analize trenutačnog stanja parka i stvarnih potreba, te da će izvođenje radova prema takvom projektu dovesti do nepopravljive štete za naš park.

Tražimo da se hitno obustave svi planirani radovi, te da se za uređenje parka raspiše i provede natječaj kako bi se došlo do najboljeg i najkvalitetnijeg mogućeg projekta, a ne da se prostor devastira polovičnim i lošim rješenjima."

Dina Popović/Facebook

Bandić je protiv građana Savice jednom izgubio

Podsjetimo, tisuće građana ovog zagrebačkog kvarta godinama su se borili organiziranim prosvjedima protiv 'samovolje gradonačelnika Bandića i katoličke crkve'.

Na prosvjedima se potpisivala peticija za izmještanje crkve koja bi se, prema sadašnjoj natječajnoj dokumentaciji, trebala graditi na površini koju zauzima partk. Stanovnici Savice poručivali su tada da nemaju ništa protiv izgradnje crkve, ali ne u neposrednoj blizini zgrada i na štetu zelene površine glavnog dječjeg parka.

Ipak, početkom ove godine Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja poništilo je, rješenjem od od 2. veljače, lokacijsku dozvolu za gradnju Župnog centra blaženog Alojzija Stepinca na Trnjanskoj Savici. Tako je poništena i dozvola koju je Grad Zagreb izdao 3. kolovoza 2016.

Sve je tada prokomentirao i zagrebački gradonačelnik kazavši da će se crkva ipak graditi, ali 150 metara dalje od parka.

Zagreb

Milan Bandić

Savica

park

izgradnja

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter