na intenzivnoj, ali stabilno

Bandić ponovno završio u bolnici, do sada je već ugradio stent, operirao bruh i sinuse. Hoće li se i nakon ovoga vratiti 'delati' u rekordnom roku?


Mia Peretić
08.12.2018.11:00
Bandić ponovno završio u bolnici, do sada je već ugradio stent, operirao bruh i sinuse. Hoće li se i nakon ovoga vratiti 'delati' u rekordnom roku?
Dragan Matić / CROPIX

sažeto

Zagrebački gradonačelnik jučer je hitno hospitaliziran u KBC-u Zagreb


Mia Peretić
08.12.2018.11:00

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić jučer je hitno hospitaliziran u KBC-u Zagreb, odnosno u jedinici za intenzivnu skrb Klinike za plućne bolesti Jordanovac zbog plućne embolije, piše Jutarnji list.

Liječnici obavljaju dodatne pretrage i kažu da su za sada Bandićevo stanje stabilizirali, a do plućne je embolije došlo zbog krvnog ugruška koji je ušao u plućnu arteriju i smanjio dotok kisika u pluća. 

Sve je to posljedica, kako smatraju liječnici, trostrukog prijeloma potkoljenice za koji se saznalo kada je početkom studenog na jednu pressicu Bandić stigao na štakama. 

Ugrađen mu stent, preživio moždani udar, operirao bruh i sinuse

Zagrebački gradonačelnik već je ranije imao ozbiljnih zdravstvenih problema, no svaki je puta inzistirao da se što prije vrati na posao kako bi mogao obilaziti zagrebačka gradilišta, slaviti rođendane sa seniorima i kumovati sve većem broju djece.

U listopadu 2017. godine Bandiću je tako zbog jakog suženja krvne žile srca ugrađen stent, a isti dan je već otišao iz bolnice. Njegovi suradnici o zahvatu nisu imali pojma.

U svibnju iste godine je, pak, bio na operaciji bruha koji je zaradio kada je dizao 80 kila težak lonac s grahom.

Facebook

2016. godine prošao je čak dvije operacije. Operirao je sinuse, no stanje mu se zakompliciralo pa je morao na još jedan zahvat, a prije 14 godina imao je moždani udar. Kako je rekao, patio je od problema s visokim tlakom koji nije kontrolirao. 

Hvalio se kako je u toplicama, gdje je bio na oporavku, pobijedio liječnike u košarci.

Hoće li Bandić i nakon ove hospitalizacije požuriti 'delati' u rekordnom roku?

Milan Bandić

bolnica

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter