MOŽDA IPAK 'ZAJAŠI' SVRDLO

Beljak prešao Bandiću, je li promijenio ploču oko izgradnje tunela kroz Medvednicu? 'I o tome smo površno razgovarali'


100posto
22.01.2019.14:00
Beljak prešao Bandiću, je li promijenio ploču oko izgradnje tunela kroz Medvednicu? 'I o tome smo površno razgovarali'
Darko Tomas / Damjan Tadic / CROPIX

100posto
22.01.2019.14:00

Stranka rada i solidarnosti Milana Bandića bogatija je za još jednog člana. Naime, dosad nezavisni načelnik Stubičkih Toplica Josip Beljak prešao je u Bandićeve redove. Iako je zajednička Bandićeva i Beljakova tiskovna konferencija zakazana za večeras, te će tada oba političara i službeno objaviti vijest, nazvali smo gospodine Beljaka koji nam je pripadnost novoj stranačkoj obitelji potvrdio.

Površni razgovori o tunelu

O samoj odluci nam ništa više nije želio reći, no ipak smo malo popričali i o nekim projektima koji spajaju Stubičke Toplice i Zagreb, a radi se, pogađate, o famoznom tunelu kroz Medvednicu.

Načelnika Beljaka smo upravo zbog toga i nedavno zvali, a tada je za 100posto rekao da se o tom projektu više i ne govori, te da Zagorci njime ne bi bili previše oduševljeni:

"Kada bi išao ikakav tunel, za nas bi u obzir dolazio samo onaj za željeznicu, nikako cestovni tunel. Ovo je miran kraj, ljudi ovdje dolaze zbog mira, tišine i takvog života, a taj mir bi se izgubio kada bi se najednom slila sva sila automobila. Dakle, kada bi se ponovno govorilo o tom projektu, mi bismo sigurno bili protiv", rekao je sredinom siječnja Beljak.

Ako i bude, neće biti poput koncepta iz 2006. godine

No, danas je, na naše pitanje je li s Bandićem razgovarao o nekim projektima, konkretnije o tunelu kroz Medvednicu, dao na znanje da se tu ipak nešto sprema:

"Površno smo razgovarali o tome, no ako do ičega dođe, sigurno će se mijenjati koncept tunela kakav je zamišljen 2006. godine".

No, načelnik Stubičkih Toplica je napomenuo ono što nam je rekao i ranije, a to je kako su i dalje za to da tunel bude željeznički". 

Beljak nije prvi lokalni čelnik koji je pristupio Bandićevoj stranci.

Ranije je to učinio i Hrvoje Lucić načelnik općine Gunja, koji je zbog Bandića napustio SDP.

Bandić

Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti

Josip Beljak

newsletter

Prijavite se na Newsletter