PRAVDA ZA SVE

Bijesni Elon Musk želi pokrenuti stranicu koja će ocjenjivati kredibilitet novinara


Mia Peretić
25.05.2018.10:05
Bijesni Elon Musk želi pokrenuti stranicu koja će ocjenjivati kredibilitet novinara
REUTERS

sažeto

Musk je, isprovociran izvještajima o navodnim sigurnosim propustima u njegovim tvornicama, objavio rat medijima


Mia Peretić
25.05.2018.10:05

Izumitelj, poduzetnik i osnivač tvrtke Tesla, Elon Musk, objavio je neviđen napad na medije, isprovociran posljednjim novinarskim izvještajima o navodnim sigurnosnim propustima u tvornici Tesla, koje je nazvao netočnim.

U seriji tvitova je, između ostalog, najavio osnivanje stranice koja će javnosti omogućiti da ocijeni istinitost svakog teksta i kredibilitet svakog novinara, urednika i publikacije, a razmišlja da stranicu nazove Pravda. Ne na engleskom (justice), već baš po naški, pravda. 

Po njegovom su mišljenju problem novinari koji su pod stalnim pritiskom da imaju maksimalan broj klikova kako bi pridobili oglašivače, a podsjetio je i da se Tesla ne oglašava, već to čine automobilska industrija i proizvođači fosilnih goriva.

Nakon ovih tvitova, Musk je kreirao i anketu u kojoj svoje pratitelje na Twitteru pita smatraju li da je takva stranica dobra ideja, te već ima preko 500 tisuća glasova. 

Izbor imena Pravda možda i nije baš najsretniji, s obzirom na to da su se tako zvale najtiražnije novine komunističke partije iz sovjetskog perioda, a teško da bi se kao takve mogle povezati s ocjenjivanjem novinarskog kredibiliteta ili slobode izražavanja.  

Elon Musk

novinar

pravda

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter