VIDEO: 'PREDIZBORNA KRAĐA'

Bivši premijer Albanije tvrdi da je država umiješana u pljačku 10 milijuna eura. Kaže da je isti scenarij za krađu korišten i prije


100posto
12.04.2019.20:00
Bivši premijer Albanije tvrdi da je država umiješana u pljačku 10 milijuna eura. Kaže da je isti scenarij za krađu korišten i prije
Dragan Matic/CROPIX

sažeto

Sali Berisha smatra da će država naći nekog krivca za krađu, zatvoriti ga i zatim osloboditi


100posto
12.04.2019.20:00

Prije nekoliko dana na aerodromu u Tirani odigrala se velika pljačka u kojoj su trojica muškarca opljačka zrakoplov Austria Airlinesa u trenutku kada se spremao poletjeti iz Tirane za Beč.

Pljačkaši preobučeni u vojnike upali su na aerodrom Majka Tereza na ulaz rezerviran za vatrogasce i pokrali novac tri strane banke koje ga iz Albanije prebacuju u Beč za vrijeme njegova ukrcaja u avion.

Dvije slične pljačke u posljednje tri godine

Policija je krenula u potragu za njima i jednog je ubila, a glasnogovornica Austria Airlinesa Tanja Gruber rekla je da putnici i posada ni u jednom trenutku nisu bili u opasnosti.

U posljednje tri godine dogodile su se najmanje dvije slične pljačke. Po lokalnim medijima, vrijednost ukradenog novca procjenjuje se na između 2,5 i 10 milijuna eura.

Država umiješana u pljačku

Bivši albanski predsjednik i premijer Sali Berisha tvrdi da je u ovu pljačku umiješana država. "Ovo je predizborna krađa koju su organizirali određeni segmenti države. S identičnim scenarijem iz 2016. godine zajedno sa državnim bankrotom. 

S izvrsnom preciznošću koja se može postići putem aerodromskih sigurnosnih elemenata iz Uprave za civilno zrakoplovstvo. Ne postoje kriminalci u svijetu koji mogu organizirati identični scenarij po drugi put", kazao je Beriša gostujući na tiranskoj televiziji.

Istaknuo je da će država naći nekog krivca koji će odgovarati za pljačku, dati mu 100 tisuća eura i osuditi ga na dvije godine zatvora, a zatim osloboditi.

pljačka

albanija

aerodrom

Tirana

newsletter

Prijavite se na Newsletter